Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Συνάντηση αντιπροσωπειών του ΚΚΕ και «Πατριωτικής Πορείας»

Από τη συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ
Από τη συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ
Οι εξελίξεις στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, αλλά και η ανταλλαγή εμπειριών, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με εκπροσώπους του πολιτικού και κοινωνικού κινήματος του λαού της Κολομβίας «Marcha Patriotica» (Πατριωτική Πορεία), οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα προσκεκλημένοι από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Πρόκειται για τους Χαβιέρ Καλντερόν, υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Οργάνωσης και Χοακίν Ρομέρο, αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια της Κολομβίας.

Η «Marcha Patriotica» συσπειρώνει ριζοσπαστικές οργανώσεις του λαϊκού κινήματος της Κολομβίας. Στη συνάντηση τονίστηκε το δυνάμωμα των σχέσεων διεθνιστικής αλληλεγγύης και η στήριξη στις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος της Κολομβίας, ενάντια στην επιθετικότητα της κυβέρνησης Σάντος και του ιμπεριαλισμού.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούνταν από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και τον Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ