Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Μαζικές κινητοποιήσεις

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Από το βορρά έως το νότο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο,εναντίον των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, μετά από κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων (CGTP) της Πορτογαλίας.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Λισαβόνα, ενώ διαδηλώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, αλλά και πολλές μικρότερες, ενώ οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη συνεχιζόμενη πολιτικής λιτότητας, την αύξηση των φόρων και την ταυτόχρονη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Μία πολιτική που πλήττει δριμύτατα τους εργαζόμενους εφαρμόζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μετά τη χορήγηση δανείου 78 δισ. ευρώ, το Μάη του 2011, από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο μεταξύ, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή οργή που συσσωρεύεται και στον απόηχο των διαδηλώσεων του Σαββάτου το πορτογαλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο κύριος σχηματισμός της αντιπολίτευσης, ζήτησε χτες από την «τρόικα» να μην απαιτήσει νέα μέτρα λιτότητας και να δώσει περισσότερο χρόνο στη χώρα, για να αποπληρώσει το χρέος της και να ανατάξει τα οικονομικά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ