Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Να αποφυλακισθούν άμεσα οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, στην Κ. Αστον

Την άμεση απελευθέρωση των Σαμέρ Ισάουι, Τάρκε Κααντάν και Τζαφάρ Αζιντίν, που πραγματοποιούν απεργία πείνας καθώς και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές, απαιτεί ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, με παρέμβασή του προς την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Κάθριν Αστον. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τονίζει τον άμεσο κίνδυνο ζωής των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας στην Ερώτησή του τα εξής:

«Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η ζωή τριών Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων σε φυλακές του Ισραήλ, οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο απαράδεκτο μέτρο της "διοικητικής κράτησης" που επιβάλλει στους Παλαιστίνιους το Ισραηλινό κράτος και τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους. Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση του Παλαιστίνιου πολιτικού κρατούμενου Σάμερ Ισάουι, που απέχει από τη σίτιση εδώ και 200 ημέρες, ενώ μάχη για τη ζωή δίνουν και οι άλλοι δύο πολιτικοί κρατούμενοι, ο Τάρκε Κααντάν και ο Τζαφάρ Αζιντίν που διανύουν 78 ημέρες απεργίας πείνας. Το Ισραήλ ρίχνει στις φυλακές, που ονομάζει "διοικητικά κέντρα κράτησης", χιλιάδες Παλαιστίνιους χωρίς δίκη, χωρίς καν οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τους. Οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί φυλακισμένοι κρατούνται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα τελειώσει η μαρτυρική φυλάκισή τους. Το Ισραήλ, είναι υπεύθυνο για τη ζωή των τριών Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων - απεργών πείνας.

Η θηριωδία του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό που δεν έχει τέλος, ενισχύεται και αποθρασύνεται από τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και επεμβάσεών τους στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς τους και την άγρια εκμετάλλευση των λαών.

Ερωτάται η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική:

Καταδικάζει την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση; Σε τι μέτρα θα προβεί για την άμεση απελευθέρωση των τριών απεργών πείνας, αλλά και των χιλιάδων Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, πριν προστεθούν στον ατελείωτο κατάλογο των Ισραηλινών εγκλημάτων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ