Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αθωώθηκαν τα δύο μέλη της ΚΝΕ

Στο κενό έπεσε άλλη μια επιχείρηση ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης, καθώς αθωώθηκαν τα δύο μέλη της ΚΝΕ που δικάστηκαν χτες στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της «διακεκριμένης φθοράς από κοινού». Το δικαστήριο τους αθώωσε λόγω αμφιβολιών. Συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους νεολαίους πραγματοποιήθηκε από το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Τα δύο μέλη της ΚΝΕ είχαν συλληφθεί το βράδυ της Κυριακής στους Αμπελόκηπους, στο πλαίσιο της δράσης της οργάνωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό. Η σοσιαλιστική εξουσία» που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Μάλιστα, κρατήθηκαν όλο το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων και το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στο Αυτόφωρο, όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν. Τελικά, δικάστηκαν χτες και αθωώθηκαν.

Με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ είχε καταγγείλει την προκλητική αστυνομική ενέργεια που ήρθε να προστεθεί σε προηγούμενες ανάλογες συλλήψεις και παραπομπές στον εισαγγελέα, μελών της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της προπαγάνδισης εκδηλώσεων της Οργάνωσης.

Ξεκαθάριζε ότι τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ δεν τρομοκρατούνται. Και καλούσε κάθε νέο εργάτη, άνεργο, μαθητή, σπουδαστή που τσακίζεται από αυτήν την πολιτική, να καταδικάσει τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής και να ριχτεί στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της λαομίσητης πολιτικής και εξουσίας που πλέον μόνο με το βούρδουλα και την τρομοκρατία μπορεί να σταθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ