Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών στα πρότυπα σχολεία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να αποκτήσουν οργανική θέση οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν στα πρότυπα πειραματικά σχολεία και την έχασαν γιατί δεν πήραν μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης, ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Ελένη Γερασιμίδου και Χρήστος Κατσώτης.

Οπως εξηγούν στο κείμενο της Ερώτησης: «Μετά την έκδοση της Δ1/Φ.361.22/116672/01-10-2012 (ΦΕΚ 2788/ΤΒ'/15-10-2012) υπουργικής απόφασης που προσδιόρισε τα κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στα πρότυπα πειραματικά σχολεία κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3699/2011 και του Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ 86α) να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Στην προαναφερόμενη υπουργική απόφαση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους εκπαιδευτικούς που δε θα συμμετάσχουν στην αξιολόγηση. Συγκεκριμένα, οι "Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με οργανική θέση ή θέση με θητεία στα Π.Π.Σ. και δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης, κατόπιν δήλωσής τους στο Ε.Π.Ε.Σ. του Π.Π.Σ., τίθενται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούν και υποβάλλουν αίτηση οριστικής τοποθέτησης προκειμένου να λάβουν οργανική θέση κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων και τοποθετήσεων συγκρινόμενοι με όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς ή αίτηση μετάθεσης από περιοχή σε περιοχή".

Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο εκβιάζει τους εκπαιδευτικούς να αποδεχτούν την αξιολόγηση για να μη χάσουν την οργανική τους θέση.

Στην ίδια Υ.Α. όμως αναφέρεται ότι οι "εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης της Δ.Ε.Π.Π.Σ., αλλά δε θα επιλεγούν για την κάλυψη θέσεων με θητεία σε Π.Π.Σ., τίθενται στη διάθεση του οικείου ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και τοποθετούνται κατά προτεραιότητα στις πρώτες οργανικές θέσεις της ειδικότητάς τους που θα κενωθούν στην περιοχή μετάθεσης στην οποία υπηρετούσαν".

Δηλαδή, όσοι αποδεχτούν την αξιολόγηση και δεν επιλεγούν τίθενται κατά προτεραιότητα στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, ενώ όσοι δεν αποδεχτούν την αξιολόγηση τίθενται στη διάθεση μαζί με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Είναι πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση δεν εκβίασε μόνο τους εκπαιδευτικούς να αποδεχτούν την αξιολόγηση αλλά δήλωσε και την υποδειγματική τιμωρία των εκπαιδευτικών που δε θα αποδέχονταν να συμμετάσχουν. Με αυτό τον αυταρχικό τρόπο η κυβέρνηση στόχευσε να κάμψει τις αντιδράσεις ενόψει της αξιολόγησης αλλά και να επιδείξει την αμείλικτη στάση της απέναντι σε όποιον αντιδρά και αντιστέκεται στην πολιτική της».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από τον υπουργό να λάβει μέτρα προκειμένου να αποκτήσουν οργανική θέση οι εκπαιδευτικοί που κατείχαν οργανική θέση στα πειραματικά σχολεία και την έχασαν διότι δε δέχτηκαν να καταθέσουν ατομικό φάκελο και να πάρουν μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ