Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τίμησαν την ΕΠΟΝ

...και ξενάγηση σε ιστορικά ντοκουμέντα
...και ξενάγηση σε ιστορικά ντοκουμέντα
Eκδηλώσεις της Τομεακής Οργάνωσης Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ, με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Την πρώτη μέρα, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ παραβρέθηκε στην εκδήλωση του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και έγινε χαιρετισμός από τον Π. Κοδέλλα, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ. Ακολούθησαν ξεναγήσεις στην έκθεση που είχε στηθεί στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Στη συνέχεια παραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Με το ΕΠΟΝίτικο χωνί... ενάντια στα ναρκωτικά», όπου διαβάστηκαν ανακοινώσεις και αποσπάσματα από την «Νέα Γενιά», το περιοδικό της ΕΠΟΝ και συζητήθηκε το γιατί σήμερα οι κομμουνιστές και το νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να έχουν σταθερά μέτωπο απέναντι στα ναρκωτικά την ιδία στιγμή που το σύστημα προσπαθεί να πείσει τη νεολαία πως για τα αδιέξοδα που δημιουργεί το ίδιο στις ζωές τους, η λύση είναι η φυγή και η ναρκωκουλτούρα.

Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε ιστορικός περίπατος στη συνοικία της Νεάπολης και ξενάγηση στην προτομή της ΕΠΟΝίτισσας αγωνίστριας Δήμητρας Τσάτσου. Εκεί διαβάστηκε το γράμμα που έγραψε στη μητέρα της λίγο πριν εκτελεστεί και κατατέθηκαν λουλούδια. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της ηρωίδας της Λάρισας, έμαθαν για τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη και την παλικαρίσια στάση που κράτησε, όπως και χιλιάδες άλλοι κομμουνιστές και πρωτοπόροι αγωνιστές που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για έναν καλύτερο κόσμο, για μια ελεύθερη Ελλάδα με το λαό στην εξουσία.


Αντάμωμα με τη γενιά της Αντίστασης...
Αντάμωμα με τη γενιά της Αντίστασης...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ