Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Εκκλήσεις Τουρκίας για «σχέδιο Αναν»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Οριστικοποιήθηκαν τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την κυβέρνηση του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, μετά και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του ΔΗΣΥ, με το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ, προκειμένου να λάβουν την «ανταμοιβή» τους για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Ν. Αναστασιάδη.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην εκλογή του Ν. Αναστασιάδη, θυμίζοντας ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «είχε κάνει εκστρατεία υπέρ του "ναι"» στο [Σχέδιο Ανάν», διαμηνύοντας ότι αν ο Ν. Αναστασιάδης «συνεχίσει τη στάση του αυτή ανοίγοντας το δρόμο για την ειρήνη, οπωσδήποτε θα βρει ανταπόκριση», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια ότι κατά τη διάρκειά της η ελληνοκυπριακή πλευρά επιβράδυνε τη διαδικασία των συνομιλιών. Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου από την πλευρά του επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από το νησί της τουρκικής κατοχικής δύναμης, την οποία χαρακτήρισε «εγγυήτρια χώρα εκ των ων ουκ άνευ» για τους τουρκοκύπριους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις και στο πεδίο της οικονομίας, με τον οίκο «Standard and Poor's», να δηλώνει ότι η εκλογή Αναστασιάδη θα επιταχύνει τη διαδικασία οριστικοποίησης της δανειακής σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ