Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Παζάρια αντικαθεστωτικών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ.--

Το ενδεχόμενο να στείλει προς ενίσχυση των αντικαθεστωτικών στη Συρία θωρακισμένα οχήματα καθώς και «στρατιωτικούς εκπαιδευτές» εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι ΗΠΑ, επιμένοντας στη μη αποστολή όπλων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ουάσιγκτον Ποστ», ενόψει και της σημερινής Συνόδου της Ρώμης των «Φίλων της Συρίας». Παράλληλα, πληροφορίες των αντικαθεστωτικών θέλουν τους υποψήφιους για τη λεγόμενη «μεταβατική κυβέρνηση», να αναδείχνονται στις 2 Μάρτη σε σύνοδό τους στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τριήμερο φόρουμ του Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία των Πολιτισμών (UNAOC), από την πλευρά του επιμένει στις θέσεις του υποστηρίζοντας ότι το γεγονός πως η συριακή «αντιπολίτευση» δεν έχει ξεκάθαρα ορίσει ηγεσία, δεν είναι λόγος να «διατηρείται η υποστήριξη στο σκληρό καθεστώς Ασαντ». Στο ίδιο πνεύμα ήταν και ο εμίρης του Κατάρ, Αλ Θάνι. Την ίδια στιγμή ο ιρακινός υπουργός Μεταφορών, Χάντι αλ Αμίρι, κατηγόρησε Τουρκία και Κατάρ ότι υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια επίλυσης της σύγκρουσης στη Συρία και ότι εξοπλίζουν ομάδες ισλαμιστών που έχουν δεσμούς με την «αλ Κάιντα».

Στη Συρία ωστόσο μαίνονται οι συγκρούσεις γύρω από τη Δαμασκό ενώ σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, όλμος που εκτοξεύθηκε από συριακό έδαφος έπληξε περιοχή στα Υψίπεδα του Γκολάν, χωρίς να υπάρξουν θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ