Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για τα έργα στην Ολυμπία

Η πορεία υλοποίησης των μελετών και των έργων στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς του 2004 ήταν το θέμα της προχτεσινής σύσκεψης στο ΥΠΠΟ, όλων των εμπλεκόμενων φορέων του ΥΠΠΟ και της ΤΑ.

Η γγ του ΥΠΠΟ, Λίνα Μενδώνη, παρουσίασε τα έργα και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα στον αρχαιολογικό χώρο, τα μουσεία και το κτίριο ΣΠΑΠ, ενώ, ο γγ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ν. Μπελιβάνης, παρουσίασε την πορεία των μελετών για την ανάπλαση της Αρχαίας Ολυμπίας, οι οποίες υλοποιούνται με ευθύνη της Περιφέρειας, της νομαρχίας Ηλείας και του δήμου. Τα έργα παρακολουθεί επιτροπή αποτελούμενη από τη Λίνα Μενδώνη, το γγ Ολυμπιακών Αγώνων, Κ. Καρτάλη και το γγ της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας.

Στη σύσκεψη «διαπιστώθηκαν» η «θετική» πορεία των έργων, η «διασφάλιση» της χρηματοδότησης με διάφορα προγράμματα, αλλά και «κωλύματα», αφού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, «αναλήφθηκαν δεσμεύσεις για επιτάχυνση των κάθε είδους διαδικασιών, εγκρίσεων και αναγκαίων θεσμικών ρυθμίσεων που απαιτούνται για την ομαλή εξέλιξη και την υλοποίηση των έργων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ