Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Χαράγματα και πινελιές

Εργο του Μ. Αρφαρά
Εργο του Μ. Αρφαρά
Στην αίθουσα τέχνης «Τερρακόττα» (Χρυσ. Σμύρνης 13 και Μητροπόλεως 76), φιλοξενείται έως τις 21 Απριλίου έκθεση χαρακτικής του Μιχάλη Αρφαρά. Εκτίθενται μονοτυπίες και χαλκογραφίες σε μικρό τιράζ από την τελευταία δουλιά του καλλιτέχνη, καθώς και βίντεο. Ο Μ. Αρφαράς είναι από το 1989 τακτικός καθηγητής της Χαρακτικής στο Πανεπιστήμιο του Χιλντεσέιμ στο Ανόβερο. Εχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις για το χαρακτικό του έργο και είναι γνωστός κυρίως για τη χρήση νέας τεχνολογίας, τόσο στη χαρακτική, όσο και στο χώρο του κινηματογράφου και του πειραματικού βίντεο.

  • Εως τις 7 Απριλίου «Τα Μοναχικά δέντρα» της Γεύσως Παπαδάκη περιμένουν - για πρώτη φορά - το φιλότεχνο κοινό στη Θεσσαλονίκη, σε μια μεγάλη έκθεση που φιλοξενείται στην Γκαλερί «Anny Balta». Εκτίθενται έργα μεικτής τεχνικής, αλλά και ακριλικά, όπου το κτίσιμο της ματιέρας γίνεται με προσμείξεις υλικών, επεμβάσεις με ελεύθερες πινελιές, χαράγματα και ξυσίματα της επιφάνειας, που δίνουν την αίσθηση της κίνησης. Μοναχικές φιγούρες δένδρων, σε ερημικά τοπία μοιάζουν να προβάλλουν μέσα από ανοίγματα πλημμυρισμένα από ένα μεταφυσικό φως, σε μια ατμόσφαιρα εξωπραγματική, που θυμίζει οπτικό παραμύθι. Στην έκθεση παρουσιάζονται και αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου της Γ. Παπαδάκη από την παλαιότερη ενότητα, τις «Πόρτες». Πόρτες αναπαραστατικές και αφαιρετικές, δουλεμένες με ακουαρέλα και σινική.
  • Εγκαινιάζεται στις 3 Απριλίου (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Παρατηρητής» στη Θεσσαλονίκη, έκθεση έργων ζωγραφικής του Βασίλη Ιωαννίδη. Θα παρουσιαστούν περισσότερα από 50 έργα, νεκρές φύσεις, τοπία και αστικά τοπία. Οπως σημειώνει στον κατάλογο ο Γιάννης Τσούτας, «πρωταρχικό ρόλο στην ιδιάζουσα μορφοπλαστική του γλώσσα παίζει το έντονα πληθωρικό και γεμάτο πάθος χρώμα, το οποίο γίνεται ο κύριος εκφραστής της πνευματικής και μορφολογικής περιπέτειας του ζωγράφου στη συνάντησή του με τη φύση και τον κόσμο των μικρών καθημερινών αντικειμένων».
  • «Χρωματικές αποδράσεις», είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων του Χέρμαν Μπλάουτ που εγκαινιάζεται στις 3 Απριλίου στην αίθουσα τέχνης «Μεταμόρφωσις» (Τσιμισκή 128, Θεσσαλονίκη). Η τρυφερή προσέγγιση ενός κόσμου που πρέπει να διασωθεί γιατί γεννά την ελπίδα, είναι το μήνυμα των 22 περίπου έργων που θα εκτεθούν. Ολα είναι δημιουργίες της τελευταίας ενότητας δουλιάς του, που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια και αποτελούν εξέλιξη των κύκλων «Κριτική προσέγγιση ενός κόσμου που χάνεται» και «Ορίζοντες». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28/4.
  • Αύριο (8 μ.μ.) στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι, θα εγκαινιαστεί η έκθεση πολυμέσων «Γιώργος Σεφέρης, ποιητής και πολίτης».
  • Εως τις 8 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος (Βασ. Αλεξάνδρου 1, Ναύπλιο), φιλοξενείται η έκθεση της Martina Curdes Γαβρίλη, με τίτλο «Το "άχρηστο" είναι τέχνη! Δημιουργίες από ανακυκλωμένο υλικό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ