Παρασκευή 1 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Η ΔΑΚΕ προσφέρει στήριξη στα σχέδια απολύσεων

Καταγγελία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

Τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, καθώς ζητά να απολυθούν οι γιατροί της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Μονάδας, η οποία παραμένει κλειστή ενάμιση χρόνο τώρα, προκειμένου να στέλνεται πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές. Οι συγκεκριμένοι γιατροί είχαν αξιοποιηθεί τότε σαν άλλοθι για να κλείσει το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της χώρας με αποτέλεσμα να στοιβάζονται τα παιδιά σε λίστες αναμονής και να κινδυνεύει η ζωή τους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι γιατροί είχαν γνωρίσει την υποστήριξη εκατοντάδων γονιών με παιδιά με καρδιοπάθειες, όπως και των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» σημειώνει: «Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", Δήμο Κωνσταντόπουλο, μέλος της ΔΑΚΕ, για την κατάπτυστη δήλωση που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ. Οχι μόνο κατηγόρησε τους γιατρούς ότι αυτοί ευθύνονται που η Καρδιοχειρουργική Μονάδα παραμένει κλειστή ενάμιση χρόνο τώρα, έφτασε στο σημείο να ζητάει να απολυθούν αν δε "συνεργαστούν"!

Είναι απαράδεκτο ο πρόεδρος ενός συνδικάτου να στηρίζει και να δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση σε μια περίοδο μάλιστα που έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε 25.000 απολύσεις ως το τέλος του 2013. Στηρίζει ουσιαστικά την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για μη παραγωγικούς εργαζόμενους, για τεμπέληδες, προκειμένου να δικαιολογηθούν οι απολύσεις και το κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος ξέρει καλά πως με 3 καρδιοχειρουργούς και 2 καρδιοαναισθησιολόγους δεν μπορεί να λειτουργήσει το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο (κάλυψη εφημεριών για τη λειτουργία της μονάδας όλο το μήνα, ταυτόχρονα κάλυψη του χειρουργείου σε ιατρικό προσωπικό και του αιμοδυναμικού τμήματος). Γιατί αντί να απαιτήσει προσλήψεις ζητάει απολύσεις γιατρών;

Ξέρει ότι με την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο, υποβαθμίστηκε το νοσοκομείο μας, αυξήθηκε η πελατεία των ιδιωτικών ομίλων, την ίδια ώρα που γονείς, ανασφάλιστοι και χαμηλόμισθοι βρίσκονται πραγματικά σε αδιέξοδο! Το καρδιοχειρουργικό κέντρο το υπονόμευαν χρόνια τώρα όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μέχρι να το κλείσουν. Ηθελαν να ενισχύσουν με πελατεία το "Ωνάσειο" και το "Μητέρα" και παράλληλα να απαλλάξουν το "Αγία Σοφία" από το "κόστος" των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων και των καθετηριασμών καρδιάς στο αιμοδυναμικό.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν στηρίγματα μέσα στο κίνημα για να προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική με τις μικρότερες αντιδράσεις. Είναι οι παρατάξεις που μιλούν για ανατροπή της πολιτικής και την ίδια ώρα στην πράξη υιοθετούν την πολιτική και την επιχειρηματολογία της κάθε κυβέρνησης. Αποδεικνύεται ότι η "Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων" (ΔΑΚΕ) μόνο ανεξάρτητη δεν είναι από τον κομματικό της φορέα και την ενίσχυση των ιδιωτικών ομίλων στην Υγεία, που περνάει μέσα από το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων.

Αναρωτιόμαστε γιατί τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου και οι παρατάξεις, δεν έχουν πάρει θέση στο κατάπτυστο γεγονός; Επιθυμούν να έχουν πρόεδρο που καλεί την κυβέρνηση να απολύσει συναδέλφους;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αναπτυχθεί πλήρως για τα παιδιά που κινδυνεύουν (2013-03-21 00:00:00.0)
Προσχήματα για να μην επαναλειτουργήσει (2012-07-13 00:00:00.0)
Η συγκυβέρνηση κρατά τα κλειδιά του «λουκέτου» (2012-07-05 00:00:00.0)
Στο πλευρό των γιατρών οι γονείς (2012-04-04 00:00:00.0)
Καταργεί το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο (2011-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ