Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Σφοδρές μάχες

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΝΤΟΧΑ.--

Η πρώτη τόσο ανοιχτή ομολογία ότι ο εξοπλισμός των αντικαθεστωτικών από πετρελαιομοναρχίες γίνεται εν γνώσει της Ουάσιγκτον, ήρθε από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, χτες. Ο Τζον Κέρι, από την Ντόχα του Κατάρ, δήλωσε βέβαιος ότι τα όπλα που δίνονται «από συμμάχους των ΗΠΑ στους αντικαθεστωτικούς καταλήγουν κατά πλειοψηφία σε μετριοπαθείς δυνάμεις».

Την ίδια ώρα, την αναγκαιότητα «τάχιστης πολιτικής μετάβασης», για να αποφευχθεί ο «αυξανόμενος κίνδυνος κατακερματισμού της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες για όλη την περιοχή», επεσήμανε ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα που επισκέπτεται την Τουρκία. Χτες, η ΕΕ ανακοίνωσε επιπλέον βοήθεια προς το Λίβανο για να αντεπεξέλθει στη ροή Σύρων προσφύγων.

Εντός Συρίας, σε πεδίο σκληρής μάχης ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα και σε ενόπλους αντικαθεστωτικούς, κυρίως, έχει μετατραπεί, η πόλη Ράκκα στο βορρά της χώρας. Οι αντικαθεστωτικοί ισχυρίζονται ότι την έχουν καταλάβει.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, επιβεβαίωσε ότι οι συριακές αρχές παρέδωσαν στον Ρώσο πρέσβη τον Γερμανό δημοσιογράφο Μπίλι Σιξ που αγνοούνταν από το Δεκέμβρη στη Συρία. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βέστερβέλε, ευχαρίστησε τη Μόσχα για τη διαμεσολάβησή της για την απελευθέρωση του Σιξ, ο οποίος είχε εισέλθει στη χώρα, όπως επεσήμανε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών, «χωρίς επίσημη άδεια από τις αρχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ