Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση παλιννοστούντων στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, πραγματοποίησαν προχτές συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να κόψει τις συντάξεις των 300 ευρώ που έδινε ο ΟΓΑ για τους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Στη συγκέντρωση που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Ζιώγα, Περιφερειακό Σύμβουλο. Τα στελέχη του ΚΚΕ εξέφρασαν τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να τους καταδικάσει στον πλήρη αφανισμό αφήνοντάς τους χωρίς σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης, μοίρασαν ανακοίνωση, γραμμένη στα ελληνικά και τα ρώσικα, με την οποία τους ενημέρωναν για τις παρεμβάσεις που ήδη έχει κάνει το ΚΚΕ και την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος.

Σήμερα, με το Νόμο 4093-2012 του Μεσοπρόθεσμου, καταργείται η παρεχόμενη (σύμφωνα με παλιότερο νόμο του 1982) σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον ΟΓΑ για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανασφαλίστων υπερηλίκων ομογενών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς πέραν των άλλων προϋποθέσεων προβλέπεται να «διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι (20) έτη πριν την υποβολή της αίτησης για την συνταξιοδότηση».

Ετσι, περίπου 40.000 συνταξιούχοι θα βρεθούν εντελώς απροστάτευτοι χωρίς κανέναν πόρο διαβίωσης, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε κοινωνική, οικονομική και φυσική εξόντωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ