Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία Χορν

Το βραβείο «Δημήτρης Χορν 2012» θα απονεμηθεί (στις 11/3, 8 μ.μ.), στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10). Το βραβείο είναι επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού. Ο βραβευμένος πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί στο θέατρο τα τελευταία χρόνια.

Οι πέντε υποψήφιοι είναι οι: Παναγιώτης Καλαντζής (Μπομπ στον «Αμερικάνικο βούβαλο» του Ντέιβιντ Μάμετ). Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (Νίκος στη «Νίκη» της Λούλας Αναγνωστάκη), Αργύρης Πανταζάρας (Μίμης στον «Κόκκινο βράχο» του Γρηγορίου Ξενόπουλου), Χάρης Φραγκούλης (Ζίγκμουντ Φρόιντ στο «Οταν έκλαψε ο Νίτσε» του Ιρβιν Γιάλομ), Γιώργος Χριστοδούλου (Ερωτόκριτος, στον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου).

Θα χαιρετίσει ο Σταμάτης Φασουλής. Την τελετή θα παρουσιάσει ο Θανάσης Αλευράς (Βραβείο Χορν 2008). Στο θεσμό του βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι οι Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Ο περυσινός βραβευμένος, Δημήτρης Λάλος, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν (που τον έλαβε πέρσι) στον φετινό βραβευμένο. Επιμέλεια εκδήλωσης: Σταμάτης Φασουλής, Θεοδόσης Ισαακίδης. Είσοδος ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ