Τρίτη 12 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
Στρώνουν το έδαφος για μειώσεις μισθών

Λάσπη ενάντια στο ΠΑΜΕ για να «βγει λάδι» η αντεργατική πολιτική

Επίθεση λάσπης ενάντια στην Επιτροπή Αγώνα του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και το ΠΑΜΕ, εξαπολύεται σε μια περίοδο που στρώνεται το έδαφος για τις μειώσεις των μισθών, ενάντια στις οποίες πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις.

Εκφραση αυτής της επίθεσης είναι και το προβοκατόρικο κείμενο που κυκλοφόρησε ανώνυμα, με τα σύμβολα του ΠΑΜΕ.

Η Επιτροπή Αγώνα Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση λάσπης σημειώνοντας ότι πανικοβλήθηκαν οι υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής, που προσπάθησαν επανειλημμένα να υπονομεύσουν τον αγώνα των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Ενοχλούνται γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν τους εργαζόμενους. Χτυπάνε το ΠΑΜΕ γιατί καλεί σε ανυπακοή και αντεπίθεση ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου, σε οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων.

Σας καλούμε να βάλετε στην άκρη αυτές τις δυνάμεις. Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη διεκδίκηση όλων όσων μας ανήκουν. Ενωμένοι, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής με την ΕΕ, το κεφάλαιο, την κυβέρνηση. Να αλλάξουμε το συσχετισμό δύναμης μέσα στο σωματείο ώστε να παίξει το ρόλο που οφείλει: την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και όχι των συμφερόντων της διοίκησης του νοσοκομείου και της πολιτικής της κυβέρνησης».

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου την προηγούμενη βδομάδα μέσα από μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις κατάφεραν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους όφειλε η διοίκηση του νοσοκομείου με πρόσχημα τη μειωμένη χρηματοδότηση από το υπουργείο. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και η διοίκηση σχεδιάζει τη μείωση των μισθών τους. Η διοίκηση του σωματείου από την άλλη άρχισε να καλλιεργεί κλίμα για την αποδοχή της μείωσης των μισθών στο όνομα του να πληρώνονται κανονικά το μισθό τους κάθε μήνα. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή, η εφημερίδα «Μακεδονία» σημείωνε σε δημοσίευμά της πως η διοίκηση του σωματείου έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας, με κοινοποίηση στο διοικητή της 3ης ΥΠΕ και στον πρόεδρο του «Παπαγεωργίου», σημειώνοντας: «"Ξέρουμε πως και πάλι θα ανεβούμε τον ίδιο Γολγοθά περιμένοντας αυτό που για όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αυτονόητο: ένας μισθός περικομμένος μεν, αλλά που καταβάλλεται, για να διασφαλίσει την ηρεμία, τη διαύγεια πνεύματος, την προσήλωση στο καθήκον, σε όλους αυτούς που εργάζονται για την παροχή του κορυφαίου αγαθού για τον άνθρωπο, της υγείας!"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ