Τετάρτη 13 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο απυρόβλητο οι πραγματικές αιτίες

Γρηγοριάδης Κώστας

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις», οι «παράλογες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας», η «ανάλγητη πολιτική», οι «αμφισβητούμενες ως προς τη συνταγματικότητά τους, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου»... Αυτές είναι οι αιτίες στις οποίες η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ σε χτεσινή ανακοίνωσή της -και σε παλαιότερες- αποδίδει την αντεργατική επίθεση.

Αν κάποιος διαβάσει ανάποδα τα όσα λέει η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ θα δει πως αθωώνει τις πριν από τα μνημόνια κυβερνήσεις, προβάλλει την αντίληψη περί «λογικών» απαιτήσεων που θα έπρεπε να έχουν οι δανειστές και περί συμπονετικών (!) πολιτικών που θα τηρούν το σύνταγμα. Με αυτόν τον τρόπο η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ προσπαθεί να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε αντιλήψεις ακίνδυνες για το σύστημα, να τους πείσει ότι αρκεί να αλλάξει η κυβέρνηση. Να έρθουν στα πράγματα πολιτικοί ικανοί και τίμιοι και όλα θα αλλάξουν...

Για τον καπιταλισμό, τα μονοπώλια και το κράτος τους η πλειοψηφία τηρεί σιγήν ιχθύος. Είναι η ίδια «αντιμνημονιακή» πλειοψηφία που πριν λίγες μέρες στο Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδοτούσε την Εκτελεστική Επιτροπή να κηρύξει απεργία αν χρειαστεί! Την απόφαση αυτή την πήρε ενώ προωθούν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ καταργούνται οι ΣΣΕ στον ιδιωτικό και νέες μειώσεις έρχονται και στον δημόσιο τομέα. Είναι η ίδια «αντιμνημονιακή» πλειοψηφία που απέρριψε την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την οργάνωση και ανάπτυξη συγκεκριμένου προγράμματος αγωνιστικής δράσης το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ