Τετάρτη 20 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης και δράσης

Σύσκεψη στις 3 του Απρίλη για την ανάδειξη Επιτροπής Αλληλεγγύης

Μια ακόμη προσπάθεια στην κατεύθυνση της συσπείρωσης και της αλληλεγγύης μεταξύ των αυτοαπασχολούμενων και φτωχών ΕΒΕ, αποτελεί η απόφαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), να συστήσει Επιτροπή Αλληλεγγύης και Συντονισμού Δράσης. Με αυτό ακριβώς το θέμα, καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 3 του Απρίλη 2013, στις 6:30 το απόγευμα στα παλιά γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24, 3ος όροφος).

Η ΟΒΣΑ επισημαίνει στην πρόσκλησή της στη σύσκεψη: «Η βάρβαρη πολιτική που ασκείται έχει δημιουργήσει και δημιουργεί χιλιάδες κατεστραμμένους οικονομικά επαγγελματοβιοτέχνες. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν. Πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν για φάρμακα, ούτε έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο νοσοκομείο γιατί χρωστάνε στον ΟΑΕΕ.

Αλλοι χρωστάνε στη ΔΕΗ και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα είτε στο σπίτι είτε στο μαγαζί. Σε πολλούς συναδέλφους μας, οι τράπεζες στέλνουν απειλητικά σημειώματα για κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων όπως, του σπιτιού τους ή άλλων για χρέη.

Αυτά και πολλά άλλα προβλήματα καθημερινά αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας, τα οποία θα οξύνονται και θα πολλαπλασιάζονται όσο θα επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, επιβάλλεται να αναπτύξουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης σε όσους συναδέλφους μας έχουν ανάγκη, στηρίζοντας την προσπάθειά τους να επιβιώσουν, να δυναμώσουμε τις αντοχές τους, να σταθούν στα πόδια τους.

Η Ομοσπονδία μας, σε συνεργασία με τα σωματεία - μέλη της, πιστεύουμε ότι έχει τη δυνατότητα να πρωτοστατήσει σε αυτή την κατεύθυνση, συνδυάζοντάς την, με την πάλη για την αντιμετώπιση των αιτιών που δημιουργούν τα παραπάνω προβλήματα και τη δημιουργία συνθηκών, όπου η ζωή κάθε επαγγελματοβιοτέχνη όπως και της οικογένειάς του, θα είναι εξασφαλισμένη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ