Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Στη Συσπείρωση οι ελπίδες για καλύτερες μέρες

Ζωντανά κύτταρα ενημέρωσης και κινητοποίησης των αγροτών δημιουργούνται και στο Νομό Χαλκιδικής στα πλαίσια της Πανελλαδικής Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ). Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στελεχών της ΠΑΣΥ, που έγινε το Σάββατο στην Ορμύλια, στον Ταξιάρχη, στην Ολυμπιάδα και την Παλαιόχωρα, οι εκπρόσωποι πολλών αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών αλλά και δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την απόφασή τους να παλέψουν για τη λύση των προβλημάτων τους, με την πεποίθηση ότι χωρίς ενότητα στη δράση δεν πρόκειται να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

Οπως τόνισαν τα μέλη της Γραμματείας της ΠΑΣΥ Γιάννης Πατάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και Σ. Γραβαλάς, με τη συγκρότηση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας που έγινε από στελέχη του αγροτικού συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού κινήματος, η αγροτιά προσπαθεί να αντιταχθεί στους μηχανισμούς φθοράς, σήψης και συμβιβασμού του συνδικαλιστικού κινήματος, παλεύοντας για την αγωνιστική και ηθική του εξυγίανση. Κάλεσαν τους αγρότες, τις συνδικαλιστικές και επαγγελματικές τους οργανώσεις, που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις και συσκέψεις που οργανώνονται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στα πλαίσια της ΠΑΣΥ. Στόχος αυτών των πρωτοβουλιών, υπογράμμισαν, είναι η αγωνιστική συσπείρωση της αγροτιάς σε πανελλαδικό επίπεδο και ο προγραμματισμός κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των παραγωγών.

Στην Ορμύλια Χαλκιδικής ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ελαιοπαραγωγών, Χριστόφορος Στεφανίδης, καθώς και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, που αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη, δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε συσκέψεις για συγκρότηση τοπικής επιτροπής. Το ίδιο τόνισαν ότι θα κάνουν και οι αγροτικοί φορείς των χωριών Ταξιάρχη και Παλαιόχωρας Χαλκιδικής. Στα δύο αυτά χωριά τα στελέχη της ΠΑΣΥ μίλησαν σε συγκεντρώσεις κατοίκων αναλύοντας τους στόχους της πρωτοβουλίας που αναλήφθηκε πριν από έναν μήνα περίπου στη Λάρισα. Επίσης, οι εκπρόσωποι των φορέων ανέπτυξαν τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή τους, όπως τη δυσκολία προώθησης των προϊόντων τους και τις χαμηλές τιμές που δίνουν οι έμποροι στους παραγωγούς.

Στην Ορμύλια οι κάτοικοι ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψυδρίας και υπογράμμισαν την έλλειψη φράγματος ή ταμιευτήρα στην περιοχή. Επίσης, οι κάτοικοι του Ταξιάρχη αναφέρθηκαν στο αίτημά τους να κηρυχτεί εθνικός δρυμός το δάσος του Χολομώντα. Συνάντηση είχαν ακόμη τα στελέχη της ΠΑΣΥ με τον πρόεδρο της Ολυμπιάδας, Ν. Μήτσιου. Ο Γ. Πατάκης χαιρέτισε τους κατοίκους που συνεχίζουν να παραμένουν στο φυλάκιο έξω από το χωριό και δήλωσε ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα τους για τη σωτηρία του τόπου τους από την οικολογική καταστροφή. Τέλος, ο Γ. Πατάκης και Σ. Γραβαλάς μίλησαν σε συγκέντρωση κατοίκων στην Παλαιόχωρα, στην οποία παραβρέθηκαν φορείς του δήμου και ο δήμαρχος.

Στο μεταξύ, η ΠΑΣΥ οργανώνει τις επόμενες μέρες τέσσερις περιφερειακές συσκέψεις στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Πέλλας. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες συσκέψεις:

  • Την ερχόμενη Πέμπτη 5 του Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι στα Γιαννιτσά, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
  • Το Σάββατο 7 του Απρίλη, στις 7 μ.μ. στο κοινοτικό κατάστημα στο Πλαγιάρι, για την Ανατολική Θεσσαλονίκη.
  • Την Κυριακή 8 του Απρίλη, το μεσημέρι, στο Στίβο για την περιοχή Σταυρού και Λαγκαδά.
  • Τη Δευτέρα 9 του Απρίλη, στις 8 μ.μ. στα Κύμινα για τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ