Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Τίμησαν» το Κιλελέρ με... νέα αντιαγροτικά μέτρα!

Ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης, ο Λαρισαίος υφυπουργός του Φ. Χατζημιχάλης, ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του ΚΕΠ Δ. Αβραμόπουλος, (η παρουσία του μάλλον απρόσμενη, καθώς λίγοι γνώριζαν τις... βουκολικές ευαισθησίες του, αναμενόμενα, όμως, τα λεγόμενά του περί ανάγκης ο αγρότης να πάψει να είναι «επιδοτούμενος εργάτης του κράτους» και να γίνει «σύγχρονος παραγωγός»), μερικοί κυβερνητικοί βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών - μια «χούφτα» επίσημοι, δηλαδή, με παντελή απουσία του αγροτικού κόσμου - «τίμησαν», την περασμένη Κυριακή στο Κιλελέρ, τον ξεσηκωμό των θεσσαλών κολίγων.

Μιλώντας στην εκδήλωση - φιέστα που στήθηκε «για πάρτη του», ο υπουργός Γεωργίας δεν φείστηκε - ως είθισται, άλλωστε, με τους «Πασόκους» όταν μιλούν στο Κιλελέρ - μεγάλων λόγων και υποσχέσεων προς τους αγρότες. Φέτος, περιέργως πως, ξέχασε να ξαναϋποσχεθεί τη δημιουργία... αγροτικού τηλεοπτικού καναλιού. Ομως, δεν παρέλειψε άλλα ταξίματα, τα οποία ακούγονται μεν ότι είναι για καλό, στην ουσία, όμως, είναι για κακό.

Να μερικά από όσα υποσχέθηκε ο Γ. Ανωμερίτης στο Κιλελέρ:

  • Εντός ολίγου θα «έρθει» νομοσχέδιο - το χαρακτήρισε «υψηλού κινδύνου», χωρίς να εξηγήσει για ποιον - με το οποίο οι ασφαλιστικές καλύψεις θα επεκταθούν και σε άλλα αγροτικά προϊόντα. Δεν είπε, όμως, ότι στόχος της κυβέρνησης, και μέσω τέτοιων νομοθετημάτων, είναι να παραδώσει μεγάλο μερίδιο της «πίτας» για την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής στους ιδιώτες, οι οποίοι θα κερδοσκοπήσουν «χαρατσώνοντας» τους παραγωγούς.
  • Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αποφάσισε να καταβάλλει το μετοχικό κεφάλαιο, ύψους 2 δισ. δρχ, για την άμεση λειτουργία της εταιρίας «Αγρογή», η οποία θα παρεμβάλλεται στις αγοραπωλησίες γης. Δεν είπε, όμως, ότι στόχος αυτής της εταιρίας είναι να προωθήσει, στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, την αφαίρεση της γης από τους αγρότες και την παράδοσή της σε μεγαλοεπιχειρηματίες «νεοτσιφλικάδες».
  • Από φέτος οι επιδοτήσεις θα δίνονται απευθείας στον παραγωγό, χωρίς παρακρατήσεις και φόρους, με παραστατικά που θα υποβάλλονται άπαξ. Δεν είπε, όμως, τι θα γίνει από το 2006 που κόβονται οι επιδοτήσεις προς τα αγροτικά προϊόντα και θα δίνονται, γενικώς και αορίστως, για την ανάπτυξη της υπαίθρου.
  • Κάτι ψέλλισε για έργα, ώστε να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία - γι' αυτό το θέμα ακόμα και οι καθ' έξιν και κατ' επάγγελμα υποσχεσιολόγοι του ΠΑΣΟΚ είναι προσεκτικοί για να μην προκαλέσουν κι άλλο τους Θεσσαλούς, οι οποίοι και ευέξαπτοι και «ξεροκέφαλοι» είναι - χωρίς, όμως, ν' αναφερθεί συγκεκριμένα τι θα γίνει με τα φράγματα και τις λιμνοδεξαμενές που αρχίζουν και δεν τελειώνουν ποτέ στη Θεσσαλία και με τον Αχελώο που χρόνια... εκτρέπεται, αλλά ποτέ δε «στρίβει» προς το θεσσαλικό κάμπο...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πρέπουσα αγωνιστική τιμή στους κολίγους (2008-03-19 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγωνιστικής συμμετοχής στο Κιλελέρ (2008-03-16 00:00:00.0)
Παρών και από την Πελοπόννησο (2005-03-17 00:00:00.0)
Την Κυριακή στο Κιλελέρ! (2003-02-28 00:00:00.0)
Οταν το ψέμα «περπατάει» στα χωράφια... (1999-12-18 00:00:00.0)
Κυβερνητική "φιέστα" στο Κιλελέρ (1999-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ