Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για τις Θέσεις της ΚΕ

Οι λενινιστικές αρχές της κομματικής καθοδήγησης είναι αντικειμενικά θέσεις που καθορίζουν σ' ένα μεγάλο βαθμό και τις μεθόδους δράσεις των επαναστατικών κομμάτων «κομμουνιστικών».

Οι θέσεις αυτές αποτελούν κτήμα ιδιαίτερα για το ΚΚΕ. Να ρίξουμε μια ματιά στους λόγους των κυβερνητικών εκπροσώπων την τελευταία τριετία, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε μια σκλήρυνση της αντιλαϊκής πολιτικής της αστικής εξουσίας. Υπάρχουν απίστευτες προκλήσεις απέναντι στο λαϊκό κίνημα, μια ανοιχτή κατάπνιξη σε ό,τι έχει κερδηθεί μέχρι σήμερα. Να το σταματήσουμε λοιπόν αυτό; Θέλουμε εμείς οι κομμουνιστές; Σίγουρα Ναι! Μπορούμε; Κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις Ναι! Μας έχουν σε μια πρωτοφανή κατάσταση «ψυχολογικού πολέμου». Εχουν δημιουργήσει τέτοιο κλίμα βίας και τρομοκρατίας αλλά και οικονομικού εκβιασμού που σίγουρα έχουν καταφέρει να αποσταθεροποιήσουν αρκετά λαϊκά στρώματα από τον αγώνα, αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι η εδώ και τώρα επιβίωση της οικογένειάς τους και του εαυτού τους.

Να κάνουμε πρώτα και κύρια βήματα για την οργάνωση του αγώνα, του κάθε αγώνα. Από μια απεργία σε εργοστάσιο ως μια πικετοφορία σε μια λαϊκή γειτονιά. Οι λαϊκές επιτροπές παίζουν σπουδαίο ρόλο και σε αυτή την οργάνωση, καθοριστικό και πρωτοπόρο πλέον. Οι συμμετέχοντες να είναι υπεύθυνοι και να λειτουργούν συνειδητά στην επιτυχία, σ' ό,τι τους ζητηθεί. Να έχουν σωστή δικαιολογία όταν δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας αυτό που τους ζητήθηκε. Οι ΚΟΒ να σφύζουν από μέλη αλλά και από τους οπαδούς του Κόμματος. Οι εξορμήσεις να έχουν απόλυτη επιτυχία. Κάθε φορά να μπορούμε ένα έχουμε μια μεγαλύτερη δυναμική απ' ό,τι στην προηγούμενη. Πόρτα πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο πρέπει να το πετύχουμε αυτό!

Σε κάθε φάση του αγώνα θα πρέπει να υπάρχει ωριμότητα και αποφασιστικότητα. Στις δύσκολες αυτές συνθήκες αυτό που μπαίνει στο μυαλό του καθένα από εμάς είναι η οργάνωση της πάλης αλλά και της αντεπίθεσης απέναντι στην καταστολή και την κυβερνητική τρομοκρατία.

Ολοκληρώνοντας αγαπητοί φίλοι και σπουδαίοι σύντροφοι θα έλεγα ότι: η συνεπής εφαρμογή των μαρξιστικών λενινιστικών θέσεων και κανόνων, η ύπαρξη ενός επαναστατικού προγράμματος -να μην ξεχνάμε ότι είμαστε επαναστατικό κόμμα- η εμπειρία που αποκτιέται μέρα τη μέρα, χρόνο το χρόνο δημιουργούν τους όρους για ουσιαστική ιδεολογική πολιτική οργανωτική ενότητα του ΚΚΕ.


Στέλιος Σπηλιόπουλος
Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ