Τετάρτη 27 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Αύριο η πανελλαδική 24ωρη απεργία

Σε πανελλαδική 24ωρη απεργία «κατεβαίνουν» αύριο Πέμπτη 28 Μάρτη οι μεταλλεργάτες όλης της χώρας ενάντια στην πολιτική που για λογαριασμό του κεφαλαίου τους καταδικάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση, συντρίβει τα εργασιακά τους δικαιώματα, τις ΣΣΕ, διαλύει σταδιακά τη ναυπηγική και αμυντική βιομηχανία, ιδιωτικοποιεί τη ΛΑΡΚΟ.

Την απεργία έχει κηρύξει η ΠΟΕΜ κάτω από την όξυνση των προβλημάτων χωρίς ωστόσο το διεκδικητικό της πλαίσιο να απομακρύνεται βήμα από τη λογική της «ανταγωνιστικότητας» (π.χ. διεκδικεί ενιαίο φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας που να ανήκει βέβαια σε κάποιο καλό επιχειρηματία). Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12μ στην Ομόνοια.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών καλεί τους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, συσπειρωμένοι με τις ταξικές δυνάμεις και προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σημερινές πραγματικές τους ανάγκες.

Η Συντονιστική Επιτροπή για τη συγκέντρωση της Αθήνας καλεί σε προσυγκέντρωση στις 11πμ στο Μοναστηράκι.

Στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει συγκέντρωση στις 11 πμ στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στο Βόλο στις 10.30πμ στην πλατεία Πανεπιστημίου. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και τη συγκέντρωση απευθύνει και το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», εκπρόσωποι του οποίου χτες πραγματοποίησαν περιοδείες σε εργοστάσια της περιοχής. «Ολοι μια γροθιά για ανατρέψουμε τα σχέδια των εργοδοτών να μας κάνουν σκλάβους του 21ου αιώνα. Με την οργάνωση της πάλης μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες των κοινών ταξικών μας συμφερόντων, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ» σημειώνει το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ