Τετάρτη 27 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς σε Αν. Μακεδονία - Θράκη

Πολύμορφες παρεμβάσεις σε διάφορους κλάδους, με αφορμή το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Από την εκδήλωση που έγινε στην Αλεξανδρούπολη για την ανεργία και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Από την εκδήλωση που έγινε στην Αλεξανδρούπολη για την ανεργία και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και κλάδους πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με αφορμή το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Την Παρασκευή, έγιναν εξορμήσεις σε μεγάλους χώρους του εμπορίου, μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο της Αλεξανδρούπολης, σε καταστήματα όπως ΚΑΡΦΟΥΡ, ΤΖΑΜΠΟ, Μαρινόπουλος. Εγινε περιοδεία στη φαρμακευτική εταιρεία ΦΑΡΜΑΤΕΝ στην Κομοτηνή, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις εξελίξεις στον κλάδο, καθώς ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση στην Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών ετοιμάζονται να υπογράψουν «πετσοκομμένη» κλαδική ΣΣΕ, ενώ μετέτρεψαν το επικουρικό Ταμείο σε ιδιωτικό.

Επίσης, έγινε περιοδεία στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Αλεξανδρούπολη, ενώ η Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ διοργάνωσε εκδήλωση, με θέμα: «Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων - Ανεργία». Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών συναντήθηκε με εργαζόμενους του εργοστασίου αλλαντικών «Υφαντής». Στην Ξάνθη έγινε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Ιματισμού με εργαζόμενους του κλάδου και τις διοικήσεις σωματείων των εργαζομένων στα εργοστάσιο VENUS και ΜΥΤΕΧ, όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ενώ έχουν γίνει και μειώσεις μισθών αντίστοιχα.

Το Σάββατο, ξεχώρισε η σύσκεψη στο χώρο του Εμπορίου - Υπηρεσιών, με διοικήσεις των σωματείων από πόλεις της περιοχής όπου αναδείχτηκε η ανάγκη να αξιοποιηθεί η πανελλαδική Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι εργαζόμενοι της περιοχής δεν ξέρουν σχεδόν τίποτα για τη μετατροπή του επικουρικού ταμείου του κλάδου τους σε επαγγελματικό, με τη συμβολή των ΠΑΣΚΕ και Αυτόνομης Παρέμβασης.

Τέλος, το απόγευμα του Σαββάτου, έγινε σύσκεψη σωματείων και εργατών του κλάδου Τύπου - Χάρτου, στην Κομοτηνή, με επίκεντρο την πάλη για τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ενοχλήθηκε η Χρυσή Αυγή

Η ανησυχία που προκαλεί η δράση του ΠΑΜΕ στη μεγαλοεργοδοσία και τους υπηρέτες της επιβεβαιώθηκε ακόμα μια φορά. Ετσι, η Χρυσή Αυγή έσπευσε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το πλατύ άνοιγμα των ταξικών δυνάμεων στους εργάτες της περιοχής. Ετσι, την Παρασκευή, μετά την παρέμβαση που έγινε στον ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης και τη συζήτηση με τους σπουδαστές, μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν στο χώρο, μάζεψαν όλες τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους μαθητές της σχολής. Εφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να απειλήσουν με μήνυση το Διευθυντή του ΟΑΕΔ, γιατί επέτρεψε σε «κόμματα» να μιλήσουν με τους μαθητές. Η Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση - καταγγελία, καλώντας λαό και νεολαία να αποκαλύψουν «το βρώμικο ρόλο των χρυσαυγιτών ως τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας, να τους αντιμετωπίσουν, να τους απομονώσουν. Πολιτικά, μέσα από το ίδιο το εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους φορείς του, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και στις σχολές. Καμία ενέργειά τους αναπάντητη. Αποκάλυψή τους παντού και ταξική απομόνωσή τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέχεια στην πάλη για το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου (2020-10-06 00:00:00.0)
Να φτάσει παντού το κάλεσμα του ξεσηκωμού για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού (2020-09-25 00:00:00.0)
Αγωνιστική συνέχεια με πανεργατικό συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη (2020-09-17 00:00:00.0)
Απέλυσε εργαζόμενο που ζήτησε καταδίκη της Χρυσής Αυγής (2013-10-09 00:00:00.0)
Να γίνει ο ψίθυρος οργή (2005-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ