Τετάρτη 27 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Σε θέση μαχητικής ετοιμότητας η ΛΔ Κορέας

ΣΕΟΥΛ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Σε «μαχητική ετοιμότητα» βρίσκονται από χτες ειδικές στρατηγικές δυνάμεις πυροβολικού της ΛΔ Κορέας με εντολή της ύπατης διοίκησης του βορειοκορεατικού στρατού, καθώς το επικίνδυνα φορτισμένο κλίμα στην Κορεατική Χερσόνησο συνεχίζει να τροφοδοτείται από το μπαράζ αμερικανο-νοτιοκορεατικών στρατιωτικών γυμνασίων με τη συμμετοχή των βομβαρδιστικών «Β92», αλλά και από τη νέα στρατιωτική συμφωνία Σεούλ - Ουάσιγκτον για τη στρατιωτική συνδρομή της πρώτης σε περίπτωση «επίθεσης» από την Πιονγιάνγκ.

Σε ετοιμότητα ανακοινώθηκε ότι βρίσκονται και οι μονάδες πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς απέναντι στο σύνολο των αμερικανικών βάσεων στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού καθώς και στην ηπειρωτική ενδοχώρα των ΗΠΑ. Χτες το απόγευμα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου καταδίκασε τις τελευταίες κινήσεις της Πιονγιάνγκ δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Νωρίτερα, η νέα πρόεδρος της Ν. Κορέας Παρκ Γκέουν - Χίε μιλώντας σε εκδήλωση για την τρίτη επέτειο από το πολύνεκρο ναυάγιο της νοτιοκορεατικής κορβέτας ΤΣΕΟΝΑΝ κάλεσε τη γειτονική ΛΔ Κορέας να τερματίσει το βαλλιστικό και πυρηνικό της πρόγραμμα με τον ισχυρισμό ότι αυτός είναι «ο μόνος δρόμος για την επιβίωσή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ