Τετάρτη 27 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΗΠΑ
Διάλογος για την αντιβαλλιστική ασπίδα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την επανέναρξη των συνομιλιών και του διαλόγου για την αντιβαλλιστική ασπίδα σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών συμφώνησαν οι υπουργοί Αμυνας της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Σεργκέι Σοϊγκού και Τζακ Χέιγκελ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Η εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας «προσέγγισης» των δύο πλευρών που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε κατά τα τέλη του Φλεβάρη στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Την ίδια στιγμή, οι αντιπαραθέσεις παραμένουν μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της Ουάσιγκτον για τη διεύρυνση των στοιχείων της αντιπυραυλικής ασπίδας πέραν της Ευρώπης και στην Ασία και στη Μέση Ανατολή την άνοιξη της φετινής χρονιάς και πιο συγκεκριμένα στο έδαφος της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, των Φιλιππίνων και της Νότιας Κορέας. Η Ρωσία δε δέχεται τους ισχυρισμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ότι οι πύραυλοι αποσκοπούν στην «αποτροπή απειλών από ΛΔ Κορέας και Ιράν» και βλέπει ότι απειλείται η ίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ