Τετάρτη 27 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ
Προς απροκάλυπτο εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΝΤΟΧΑ.--

Τη θέση της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο κατέλαβε, χτες, και επισήμως μετά από πολύμηνες πιέσεις των πετρελαιομοναρχιών με αιχμή τη Σ. Αραβία αλλά κυρίως το προεδρεύον Κατάρ, η αντικαθεστωτική «Εθνική Συριακή Συμμαχία». Ως εκπρόσωπός της εμφανίστηκε ο Μουάζ αλ Κχάτιμπ, του οποίου η παραίτηση εκκρεμεί από την Κυριακή επισήμως ως διαμαρτυρία για τη «διεθνή αδιαφορία» και ανεπισήμως για τις εξελίξεις στους κόλπους των αντικαθεστωτικών με την «επιβολή» του Γκχάσαν Χίτο, που πάντως συνόδευσε τον Κχάτιμπ στην Ντόχα όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του Συνδέσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά χτες βράδυ, επρόκειτο επισήμως η απόφασή να αναφέρεται στο «δικαίωμα κάθε αραβικής χώρας να εξοπλίσει τους αντικαθεστωτικούς», όπως είχαν αποφασίσει πριν δύο βδομάδες και οι Αραβες υπουργοί Εξωτερικών.

Ο Κχάτιμπ, παίρνοντας το λόγο, κατηγόρησε τη «διεθνή κοινότητα» για αδιαφορία και κάλεσε τις ΗΠΑ, συγκεκριμένα, ν' αναλάβουν ενεργότερο ρόλο. Μάλιστα, δήλωσε ότι ζήτησε από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, όταν τον συνάντησε, ν' αναπτυχθούν αντιαεροπορικές συστοιχίες «Πάτριοτ» στις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.

Εντονα αντέδρασε η συριακή κυβέρνηση στην κατάληψη της θέσης της από τους αντικαθεστωτικούς. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΣΑΝΑ μετέδωσε επίσης ότι από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη βορειοδυτική Δαμασκό σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί. Η φημολογία περί θανάτου του Προέδρου Ασαντ που κυκλοφόρησε μέσα στο Σαββατοκύριακο διαψεύτηκε ενώ ώρες νωρίτερα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την απόσυρση του μισού προσωπικού του μετά από οβίδα που έπεσε κοντά στο ξενοδοχείο που έμεναν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ