Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση αύριο στο Πέραμα

Στο πόδι βρίσκονται γονείς και δάσκαλοι στο Πέραμα οι οποίοι αύριο Παρασκευή οργανώνουν αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υποχρηματοδοτεί τα σχολεία, πολιτική την οποία ακολουθεί απαρέγκλιτα και η δημοτική αρχή (ΝΔ). Το πρόγραμμα της κινητοποίησης προβλέπει στάση εργασίας των δασκάλων 12 με 2 το μεσημέρι και συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονιών και παιδιών στη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο της πόλης.

Στην κινητοποίηση καλούν με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περάματος - Κερατσινίου και η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, που καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι «εκταμιεύει τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και δεν τις αποδίδει στα ταμεία των σχολείων».

Οι φορείς διεκδικούν: Κανένα ευρώ από τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων. Ενα μίνι γεύμα στο σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ και «φιλάνθρωπων», αξιοποιώντας τις υποδομές και τους εργαζόμενους του Δήμου. Δωρεάν ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία, απαλλαγή από ΦΠΑ, αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως στους εφοπλιστές). Διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών προς τις ΔΕΚΟ. Εκτακτη κρατική χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ