Παρασκευή 29 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οδοντιατρικός έλεγχος με... ποσόστωση

«Στις 21 και 22 Μαρτίου θα διεξαχθεί στο σχολείο μας οδοντιατρικός έλεγχος στην Α' τάξη σε 60 μαθητές (εξ αυτών υποχρεωτικά 50 Ελληνες)»...

Η ποσόστωση Ελλήνων - αλλοδαπών μαθητών που επιτακτικά έθετε η παραπάνω ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο 52ο Λύκειο Αθήνας προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία» της Ενωσης Γονέων 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας. Η Ενωση Γονέων και η Διαμερισματική Σύμβουλος του ΚΚΕ Νίκα Βασιλάκη, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του σχολείου.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γονιών, η δικαιολογία που άκουσαν ήταν ότι η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία σκόπευε να πραγματοποιήσει κάποια στατιστική μελέτη σε σχέση με τα Ελληνόπουλα. Η «Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων» τονίζει ότι το ζήτημα της υγείας (και της στοματικής) αφορά το σύνολο των μαθητών και επισημαίνει ότι «αυτές οι πρακτικές ενισχύουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό, βάζοντας στις συνειδήσεις των μαθητών και όχι μόνο, ιδέες φασιστικού περιεχομένου, που ο λαός μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά στην ιστορία του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ