Παρασκευή 29 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Στο εδώλιο δύο πρώην μαθητές

Παραπέμπονται σε δίκη επειδή συμμετείχαν το 2009 σε κινητοποίηση για την επισκευή σχολικού συγκροτήματος

Δύο (πρώην) μαθητές του ΕΠΑΛ, του σχολικού συγκροτήματος Αγκερικού στη Ζάκυνθο, οδηγούνται σήμερα το πρωί στο εδώλιο των κατηγορουμένων με την κατηγορία της «διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας» επειδή το 2009 συμμετείχαν σε κινητοποίηση για την επισκευή του σχολικού κτιρίου που ήταν και εξακολουθεί να παραμένει σε άθλια κατάσταση. Στο πλευρό των δύο παιδιών βρίσκεται από την πρώτη στιγμή το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου που καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του νησιού σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης έξω από το δικαστήριο Ανηλίκων όπου και εκδικάζεται η υπόθεση, στις 12 το μεσημέρι, με βασικό αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις των μαθητών που αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν Παιδεία.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚ Ζακύνθου χαρακτηρίζει πρόκληση τη δίωξη των μαθητών που αγωνίζονταν για... να μην τους πέφτουν σοφάδες στα κεφάλια και προσθέτει: «Με αυτό το γεγονός αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας, απόρροια της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με τις ευλογίες της ΕΕ. Αντιμετωπίζουν την Παιδεία ως εμπόρευμα που αυτό ισχύει για κάθε κοινωνικό αγαθό στον καπιταλισμό, από την άλλη αξιοποιούν την Παιδεία ώστε να βγάζουν έτοιμο ευέλικτο εργατικό δυναμικό ανάλογα με τις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε αυτή τη "σαπίλα" αντιστέκονται οι μαθητές που αγωνίζονται, γι' αυτό και ενοχλήθηκε το αστικό κράτος. Γι' αυτό σπεύδουν να φιμώσουν όποιον σηκώνει κεφάλι. Τρέμουν στην ιδέα, ιδιαίτερα τώρα εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, ότι υπάρχουν μαθητές πρωτοπόροι που παλεύουν, που μπαίνουν μπροστά, που μπολιάζουν τις συνειδήσεις ότι μπορεί να υπάρχει σχολείο που θα μορφώνει και θα έχουν πρόσβαση σε αυτό όλα τα παιδιά και δεν θα είναι η μόρφωση προνόμιο των λίγων».

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ