Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Ανάγκη ο διορισμός εκπαιδευτικών

«Οταν επιτακτική ανάγκη είναι η μαζική, αλλά και η ουσιαστική διδασκαλία του μαθήματος της Μουσικής στην εκπαίδευση, με το νόημα που δίνει η παιδαγωγική επιστήμη στην αισθητική αγωγή, η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει στο μαζικό διορισμό εκπαιδευτικών από τους απόφοιτους των πανεπιστημιακών τμημάτων μουσικών σπουδών». Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημειώνει ότι αντίθετα από τις ανάγκες, «η κατάργηση της επετηρίδας το 1997 είχε ως αποτέλεσμα να μην περιληφθούν σ' αυτήν και να μη διοριστούν οι μετέπειτα πτυχιούχοι των ΑΕΙ. Επίσης, η πρόσφατη εξαγγελία διαγωνισμού με αδιευκρίνιστους ως τώρα όρους συμμετοχής διευκολύνει την παρέμβαση και ευνοεί τον ιδιωτικά τομέα (βλ. Ιδιωτικά Ωδεία), δεν αντιμετωπίζει όμως την κάλυψη των κενών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ολα τα παραπάνω αναφέρονται σε έναν κλάδο που ούτε ο «πλεονασμός αποφοίτων» μπορεί να σταθεί σαν επιχείρημα για την κατάργηση της επετηρίδας ούτε «η αξιοκρατική επιλογή» όταν παραμερίζεται με διαγωνισμούς η επιστημονική ειδίκευση και τα κενά συνεχίζουν να καλύπτουν, κατά πλειοψηφία ως ωρομίσθιοι, απόφοιτοι αδιαβάθμητων μη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Σύμφωνα με αυτά, ο Γιώργος Χουρμουζιάδης ρωτά τον υπουργό Παιδείας εάν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών μουσικής αγωγής απευθείας από την επετηρίδα, όπου θα πρέπει να εγγραφούν και να συνεχίσουν να εγγράφονται οι πτυχιούχοι των αντίστοιχων τμημάτων των ΑΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ