Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ανύπαρκτη υποδομή σε τμήμα του ΑΠΘ

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων του ΑΠΘ εντοπίζει σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργεί εδώ και 1,5 χρόνο στην Κοζάνη, με τεράστια προβλήματα. Γι' αυτό το λόγο οι φοιτητές προχώρησαν σε αποχή εδώ και 15 μέρες, σε συλλογή υπογραφών με αίτημα να μεταφερθεί το τμήμα σε άλλη πόλη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα είναι πολλαπλά, τόσο γιατί οι υποδομές του είναι επιεικώς άθλιες όσο και γιατί οι παροχές προς τους φοιτητές είναι μηδαμινές ως και ανύπαρκτες, με συνέπεια να μπαίνει φραγμός στις σπουδές τους. Οξυμένο είναι το κτιριακό, αφού το τμήμα λειτουργεί σε πολύ περιορισμένους και ακατάλληλους χώρους, ανύπαρκτη είναι η εργαστηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, μεγάλη η έλλειψη διδακτικού προσωπικού, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στη σίτιση των φοιτητών. Παρότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη λύση του.

Ετσι, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Παιδείας αν προτίθεται να πάρει μέτρα και ποια για τη λύση του παραπάνω προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ