Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι προσφυγές δε συνάδουν με την πανεπιστημιακή δεοντολογία

Με κοινή δήλωσή τους οι καθηγητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κυριάκος Κιουλάφας, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και Θεοδόσιος Πελεγρίνης, που ήταν υποψήφιοι στις περασμένες πρυτανικές εκλογές, σχολιάζουν την τακτική δύο μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος, του κ. Θ. Γιαννόπουλου και του κ. Κ. Μανάφη, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την εγκυρότητα της διαδικασίας των εκλογών. Η προσφυγή είχε γίνει πριν από ένα περίπου χρόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται να εκδικαστεί το επόμενο διάστημα.

«Η ορθή αντιμετώπιση των εξελίξεων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα προϋποθέτει ομοψυχία μεταξύ των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας», σημειώνουν οι τρεις πανεπιστημιακοί και συνεχίζουν: «η αμφισβήτηση του κύρους των τελευταίων πρυτανικών εκλογών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (τον Ιούνη του 2000) εκ μέρους δύο μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος και η προσφυγή τους στις δικαστικές αρχές, μάς υποχρεώνει ως υποψηφίους στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, να δηλώσουμε τα εξής: Θεωρούμε απαραίτητη την αντιπροσωπευτική συμμετοχή στην εκλογή των Πρυτανικών Αρχών όλων των φορέων, που συνθέτουν την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, επίσης θεωρούμε ότι προσφυγές σε δικαστικές διαδικασίες με τις οποίες προσβάλλεται το κύρος των πρυτανικών εκλογών, δε συνάδουν με την πανεπιστημιακή δεοντολογία, παράλληλα δε βλάπτουν το Πανεπιστήμιο αποδυναμώνοντας περαιτέρω την αρχή της Αυτοδιοίκησής του, όπως αυτή ορίζεται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία».

Τέλος υποστηρίζουν «ότι η εκλεγείσα Πρυτανική Αρχή πρέπει να κριθεί από το συνολικό έργο της και μόνον, το οποίο ως έχουμε χρέος παρακολουθούμε στενά σε κάθε του βήμα και ασκούμε εποικοδομητική κριτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ