Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις από την εκπαιδευτική ομοσπονδία

«Δημόσια ΤΕΕ - ΟΑΕΔ. Ο βομβαρδισμός της εκπαίδευσης δε θα περάσει». Με αυτό το κεντρικό σύνθημα, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις από εκπαιδευτικούς και μαθητές, οι οποίοι εναντιώνονται στην τριχοτόμηση και ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ και τη μετατροπή του σε ΑΕ. Συγκεκριμένα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών του ΟΑΕΔ, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν σήμερα, συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 το πρωί και από κει θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Μέχρι και σήμερα συνεχίζεται η απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών λειτουργών του ΟΑΕΔ, η οποία θα ανασταλεί για δύο μέρες Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Απρίλη, με μοναδικό στόχο την καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων στους ανέργους, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, με απόφαση της ΓΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών του ΟΑΕΔ, οι εκπαιδευτικοί θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ διεκδικούν σταθερά τη διατήρηση του δημόσιου και ενιαίου χαρακτήρα του Οργανισμού, ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, ώστε να μην οδηγηθούν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε αδιέξοδα και τα ΤΕΕ - μαθητείας του ΟΑΕΔ σε πλήρη υποβάθμιση. Το ίδιο θεσμικό πλαίσιο εκπροσωπεί και τους μαθητές των ΤΕΕ του Οργανισμού και, ήδη, τις τελευταίες μέρες το 90% των σχολών μαθητείας σ' όλη την Ελλάδα τελούν υπό κατάληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ