Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστικά σε όλες τις πόλεις

Με συλλαλητήρια και πορείες σε όλες τις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, σήμερα το πρωί, συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και οι μαθητές της Θεσσαλίας. Για μια ακόμα φορά θα στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι όσο θα συνεχίζει να υψώνει ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, αυτοί θα βρίσκονται στο δρόμο της ανυποχώρητης πάλης για τη διατήρηση και την αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Στη Λάρισα το αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών είναι στις 10.30 π.μ. στο παλαιό Κτηνιατρείο. Από κει θα ξεκινήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με το γνώριμο αγωνιστικό παλμό και τη μαχητικότητα που τους χαρακτηρίζει στους δυναμικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων. Η πορεία θα καταλήξει στη νομαρχία, όπου αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Αγώνα των μαθητών θα επιδώσει το ψήφισμα της κινητοποίησης.

Στη Μαγνησία οι μαθητές στις 10.30 π.μ . θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν με πορεία στη νομαρχία. Οι μαθητές της περιοχής έχουν νωπές στη μνήμη τους τις αυταρχικές μεθόδους που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα, όπως έγινε με τη σύλληψη 7 συμμαθητών τους στις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις. Προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι δεν ξεχνούν και δηλώνουν πιο δυνατοί και αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζει.

Οι μαθητές των Τρικάλων θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία που θα καταλήξει στη νομαρχία. Εχοντας δώσει ένα από τα καλύτερα μαθήματα αγώνα στις τελευταίες μαθητικές κινητοποιήσεις και με τη σθεναρή τους στάση στις τρομοκρατικές συλλήψεις που διέταξε η κυβέρνηση και σε σχολεία του νομού, δηλώνουν ότι θα είναι συνεχώς στο δρόμο του αγώνα για να κατακτήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση.

Στην Καρδίτσα οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και με πορεία θα καταλήξουν στη νομαρχία. Ακόμα πιο ώριμοι και πιο συνειδητοποιημένοι, με τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους θ' αναδείξουν το δίκιο του αγώνα τους και τη θέλησή τους ν' ανατρέψουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ