Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΝΑΧΟΥ
Οι γονείς προειδοποιούν για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις

Ερώτηση του ΚΚΕ στον υπουργό Παιδείας, για το θέμα της ακαταλληλότητας του σχολείου

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός τόσο από το Ελληνικό Προξενείο στο Μόναχο, όσο και από τους εκπροσώπους της Α`βάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Παιδείας στη Γερμανία, προς τους γονείς των 400 μικρών παιδιών, μαθητών του 2ου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Μονάχου (στην Riesstrasse 50). Συνεχίζεται η εγκληματική αδιαφορία, τη στιγμή που οι μαθητές του 2ου Ελληνικού Δημοτικού είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε κτίριο επιβαρυμένο με επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες για την υγεία ειδικά των μικρών παιδιών, το PCB, που εντοπίστηκε στη μόνωση του κτιρίου.

Παρά τις επίμονες και συνεχόμενες διαμαρτυρίες της Σχολικής Επιτροπής του δημοτικού (ΣΕ), προς τους αρμόδιους φορείς για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί για την υγεία των μαθητών, το Ελληνικό Προξενείο συνέχισε να αδιαφορεί. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Σχολική Επιτροπή πραγματοποίησε πριν λίγο καιρό Γενική Συνέλευση όπου αποφάσισε να προχωρήσει σε αποχή των παιδιών από τα μαθήματα.

Ομως από προχθές οι γονείς προχώρησαν στο συμβολικό αποκλεισμό του Ελληνικού Προξενείου, με κύριο αίτημα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του κτιρίου και να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για την εύρεση νέου κτιρίου. Δεκάδες γονείς έχουν αποκλείσει εδώ και δύο μέρες το Προξενείο, τις ώρες λειτουργίας του. Προχθές, το πρωί η Σχολική Επιτροπή είχε ορίσει συνάντηση με γερμανικό φορέα, πιο συγκεκριμένα με εκπροσώπους ενός σχολείου τυφλών, για την προσωρινή στέγαση 17 αιθουσών. Ομως τελικά η συνάντηση δεν απέδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού ο συγκεκριμένος φορέας διέθετε μόνο 10 αίθουσες.

Χτες το μεσημέρι μετά από επίμονες προσπάθειές της, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του Γενικού Προξενείου Μονάχου, του υπεύθυνου της Β`βάθμιας εκπαίδευσης με Γερμανό εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας, χωρίς όμως να παρθεί κάποια απόφαση. Σύμφωνα, με τους αρμόδιους φορείς αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα. Ομως η ΣΕ από την πλευρά της είναι αποφασισμένη στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως κατάληψη του Προξενείου. Να σημειωθεί ότι ο Πρόξενος κ. Πέτροβας και ο υποπρόξενος ισχυρίζονται πως είχαν άγνοια, προς τους γονείς των μαθητών του 2ου Ελληνικού Δημοτικού, για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο κτίριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είχαν ενημερωθεί από τον εκπρόσωπο της Α` βάθμιας Εκπαίδευσης για το μέγεθος του προβλήματος».

Να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες για το νέο κτίριο

Για την ακαταλληλότητα του κτιρίου που στεγάζεται το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο, κατέθεσαν Ερώτηση, χθες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Αχιλλέας Κανταρτζής προς τον υπουργό Παιδείας Γερ. Αρσένη.

«Είναι σε γνώση του ΥΠΕΠΘ η ακαταλληλότητα του κτιρίου, επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές, στο οποίο στεγάζεται το ελληνικό σχολείο (2ο Δημοτικό και 1ο Λύκειο) του Μονάχου. Υπάρχει άλλωστε και το σχετικό πόρισμα του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής, αλλά και άλλων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, όπου τα ευρήματα δείχνουν PCB πολλαπλάσιο από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια».

Για το λόγο αυτό άλλωστε, υπογραμμίζεται στην Ερώτηση, οι μαθητές και οι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τον περασμένο Δεκέμβρη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί ακόμη σοβαρά με ένα τόσο φλέγον ζήτημα, το οποίο μάλιστα αφορά στην υγεία μικρών παιδιών; Αν πρόκειται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αναζήτηση νέου, κατάλληλου κτιρίου, ώστε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές λόγω της ακαταλληλότητας του σημερινού;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ