Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΘΡΙΑΣΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Να μην απολυθεί καμία καθαρίστρια

Νέα κινητοποίηση σήμερα στις 9 π.μ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 6 το πρωί και για τέσσερις ώρες έκαναν χτες στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο οι καθαρίστριες που απολύονται, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και την περιοχή. Από χτες άλλαξε η εργολαβική εταιρεία στην οποία έχει ανατεθεί η καθαριότητα του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων, και η νέα εταιρεία, η ISS, σχεδιάζει να αλλάξει την πλειοψηφία του προσωπικού. Νέα κινητοποίηση θα γίνει σήμερα στις 9 π.μ.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, που διοργάνωσε και τη χτεσινή κινητοποίηση, απαιτεί να μη χάσει καμία από τις 86 καθαρίστριες τη δουλειά της, καθώς και συμβάσεις εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, αλλά και για να φύγουν από το νοσοκομείο οι εργολάβοι, και το προσωπικό να απασχολείται μόνιμα σε αυτό με πλήρη δικαιώματα. Αρχικά, ο νέος εργολάβος σκόπευε να κρατήσει μόνο τις 15 αλλά μετά από πιέσεις διπλασίασε τον αριθμό. Επίσης από τις συνολικά 86 καθαρίστριες που διέθετε η προηγούμενη εταιρεία θα κρατήσει τις 25 σε άλλα έργα, όμως οι υπόλοιπες μένουν «στον αέρα».

Το Σωματείο και οι καθαρίστριες ζήτησαν να συναντηθούν με το διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος όμως απουσίαζε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί στην κατεύθυνση να μην απολυθεί καμία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ