Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ
Το Σάββατο η παναττική κινητοποίηση και η συναυλία

Τις 85 έφτασαν οι «οικειοθελείς αποχωρήσεις» στη «Χαλυβουργική»

Απεργοί μεταλλεργάτες διαδηλώνουν την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα
Απεργοί μεταλλεργάτες διαδηλώνουν την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών διοργανώνει παναττικό συλλαλητήριο των εργαζομένων στο Μέταλλο, το Σάββατο 6 Απρίλη, στις 10.00, στην Ομόνοια, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος. Με αυτόν τον τρόπο η Συντονιστική, συνεχίζει και κλιμακώνει τον αγώνα των μεταλλεργατών ενάντια στην άγρια αντεργατική πολιτική, που οδηγεί έναν ολόκληρο κλάδο στη διάλυση και τους εργαζομένους στην ανεργία ή σε μισθούς πείνας. Η κινητοποίηση αποτελεί το επόμενο βήμα μετά την προχτεσινή πανελλαδική απεργία των εργατών του μετάλλου.

Στην ανακοίνωση η Συντονιστική τονίζει:

«Ολοι μια γροθιά για να ανατρέψουμε τα σχέδια των εργοδοτών να μας κάνουν σκλάβους του 21ου αιώνα. Με την οργάνωση της πάλης μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες των κοινών ταξικών μας συμφερόντων, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ... Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα λύσει το δικό του πρόβλημα, ενώ οι υπόλοιποι θα εξαθλιώνονται. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Στη «Χαλυβουργική»

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η εργοδοτική επιθετικότητα σε όλον τον κλάδο. Στη «Χαλυβουργική», μέχρι χτες είχαν απολυθεί - μέσω της «οικειοθελούς αποχώρησης» - 85 εργαζόμενοι, ενώ είχαν συνολικά κληθεί περίπου 130 εργάτες.

Από τη μεριά της, η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ), ούτε λίγο - ούτε πολύ, καλεί τους εργαζόμενους να πράξουν κατά... συνείδηση (!) και αρνείται να τους καλέσει σε αγώνα για να μην υπογράψει κανείς την απόλυσή του καθώς και ενάντια στο σύνολο των αντεργατικών μέτρων της εργοδοσίας. Η εργοδοσία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μείωση αποδοχών κατά 20%, κατάργηση των έξτρα δώρων, διευθέτηση του χρόνου εργασίας με 12ωρα σε 40ωρη βάση τη βδομάδα κλπ.

Η «Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Χαλυβουργικής» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη «σε όλους αυτούς που στο όνομα του ότι δεν μπορούν να εμποδίσουν, να υποδείξουν σε κανέναν συνάδελφο τι πρέπει να κάνει, επί της ουσίας, βάζουν πλάτη στο να περάσουν τα μέτρα της εργοδοσίας χωρίς να υπάρξει αντίσταση». Και τονίζει: «Τώρα πρέπει να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να πάρουμε πρωτοβουλίες για συντονισμό του αγώνα μας με τον υπόλοιπο κλάδο, με τους εργαζόμενους σε άλλα εργοστάσια της περιοχής μας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις στον κλάδο του Μετάλλου, με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να απεργήσουν οι εργαζόμενοι για τις δικές τους ανάγκες (2014-01-28 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγώνα στους εργάτες της «Hellenic Steel» (2013-05-25 00:00:00.0)
Παναττική κινητοποίηση το Σάββατο (2013-04-03 00:00:00.0)
Σημαντικό βήμα συντονισμού στον κλάδο (2013-03-29 00:00:00.0)
Αύριο η πανελλαδική 24ωρη απεργία (2013-03-27 00:00:00.0)
Χάθηκαν πάνω από 290 εκατομμύρια ευρώ (2012-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ