Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Πιέζονται από τους πρωτοπόρους εργάτες

Απολύσεις σε ΑΓΝΟ και ΟΛΥΜΠΟΣ

Με απολύσεις πρωτοπόρων εργατών και μηνύσεις προσπαθεί η εργοδοσία της ΚΟΛΙΟΣ να σταματήσει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΑΓΝΟ (μέλος του ομίλου) που εμποδίζουν τα σχέδιά της να την πτωχεύσει και να την κλείσει ή να την πουλήσει έχοντας προηγουμένως συνθλίψει τα δικαιώματα των εργατών.

Την Παρασκευή, ενώ οι εργαζόμενοι περίμεναν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να πάει στο εργοστάσιο προκειμένου να τους ενημερώσει αν και πότε θα πληρώσει τα δεδουλευμένα που τους οφείλει και αν προτίθεται να πάρει πίσω τις 119 διαθεσιμότητες που ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες, «μοιράστηκαν» 6 απολύσεις και ταυτόχρονα μηνύσεις.

Η εργοδοσία απέλυσε τον πρόεδρο, τον γραμματέα, ένα μέλος της διοίκησης του Σωματείου και 3 ακόμη εργαζόμενους. Στους τρεις συνδικαλιστές και τον ένα εργαζόμενο δεν αναγνωρίζει αποζημίωση, καθώς ταυτόχρονα έχει υποβάλει μηνύσεις σε βάρος τους, το περιεχόμενο των οποίων δεν έγινε ακόμη γνωστό.

Κανένας δεν αποδέχεται την απόλυση, αντίθετα, ακόμη πιο πεισμωμένοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απαιτώντας τώρα πλέον την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει από το Δεκέμβρη, την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων αλλά και των απολύσεων και την απόσυρση των μηνύσεων.

Αγωνιστική απάντηση στις 4 απολύσεις που έκαναν οι γαλακτοβιομήχανοι στην ΟΛΥΜΠΟΣ έδωσαν, χτες, με 24ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι, μαζί με το Κλαδικό Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας. Οι απολύσεις έγιναν στο τμήμα διανομής της Θεσσαλονίκης και ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και περιφρούρηση των εγκαταστάσεων, οι εργαζόμενοι εμπόδισαν τη διανομή του μεγαλύτερου όγκου του φρέσκου γάλατος στην αγορά.

Με αφορμή τις εξελίξεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών απευθύνει με ανακοίνωσή της κάλεσμα ενωμένου αγώνα εργατών - αγροτών. Οι βιομήχανοι «τρομοκρατούν τους εργαζόμενους με κλείσιμο, απολύουν τους παλιούς εργαζόμενους για να προσλάβουν νέους με μικρότερους μισθούς, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς. Απέναντι σ' αυτήν την αντεργατική πολιτική μία είναι η λύση: Ο ενωμένος αγώνας», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ