Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συλλαλητήριο σήμερα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και επίθεση
  • Στο Δημαρχείο στις 7 μ.μ. το αγωνιστικό ραντεβού
  • Πλατύ κύμα συμπαράστασης για την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης στην «ΠΙΝΔΟ»

Η εργοδοσία στην ΠΙΝΔΟ ανησυχεί από την οργανωμένη αντίδραση των εργατών (φωτ. από παλιότερη περιοδεία του ΚΚΕ στο εργοστάσιο)
Η εργοδοσία στην ΠΙΝΔΟ ανησυχεί από την οργανωμένη αντίδραση των εργατών (φωτ. από παλιότερη περιοδεία του ΚΚΕ στο εργοστάσιο)
Πανεργατικό συλλαλητήριο ενάντια στην απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία που λαμβάνουν εκρηκτικές διαστάσεις στο νομό, καθώς η μεγαλοεργοδοσία θέτει σε εφαρμογή το αντεργατικό οπλοστάσιο του αστικού κράτος και αξιοποιεί τη στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για να υποτάξει τους εργάτες στη φτώχεια και εξαθλίωση, διοργανώνει το ΠΑΜΕ στα Γιάννενα σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο της πόλης.

Ξεσηκώθηκαν ενάντια στην τρομοκρατική απόλυση

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια της πολύμορφης δράσης που αναπτύσσει το ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές για να καταδικαστούν πλατιά από τους εργαζόμενους οι άθλιες εκβιαστικές και τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας στην πτηνοτροφική επιχείρηση ΠΙΝΔΟΣ. Εκεί η εργοδοσία μαζί με τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου (ΠΑΣΚΕ) θέλει να τσακίσει τα βήματα της οργανωμένης αντίδρασης των απλήρωτων για μήνες βιομηχανικών εργατών απέναντι στη μείωση των μισθών έως και 30%. Γι' αυτό έβαλε λυτούς και δεμένους για να φοβίσει τους εργάτες. Κατέφυγε μεταξύ των άλλων και στην τρομοκρατική απόλυση της βιομηχανικής εργάτριας και μητέρας Αλίκης Γιώτη, μέλους της Επιτροπής Αγώνα που συγκρότησαν οι εργάτες από τα κάτω για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, βάζοντας στη γωνιά την ξεπουλημένη διοίκηση του Σωματείου, που έχει συμφωνήσει στη μείωση των μισθών.

Το πλατύ «κύμα» λαϊκής συμπαράστασης που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ «σήκωσαν» σε χωριά και γειτονιές, σωματεία και συλλόγους, σε σχολεία και σχολές, για την άμεση ανάκληση της απόλυσης, την καταβολή των δεδουλευμένων, να μη γίνει καμία μείωση μισθών στην επιχείρηση, γεννά άγχος στους μεγαλοκαπιταλιστές πτηνοτρόφους και μεγαλοεπιχειρηματίες που διοικούν την ΠΙΝΔΟ και αναζητούν τρόπους να «περιφρουρήσουν» το εργοστάσιο.

Την τρομοκρατική απόλυση καταδικάζουν ζητώντας την ανάκλησή της τα Σωματεία Οικοδόμων, Φαρμάκου, Γάλατος - Ποτών - Τροφίμων, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού, Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, η Επιτροπή Αγώνα στο εργοστάσιο «Ανακύκλωσης».

Στο πλευρό της μεγαλοεργοδοσίας

Χείρα βοηθείας στη μεγαλοεργοδοσία στην ΠΙΝΔΟ αλλά και σε μια σειρά άλλες επιχειρήσεις του νομού δίνουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού μαζί με τους οπορτουνιστές. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΑΣΚΕ) αλλά και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με διάφορα έωλα προσχήματα και αστείες δικαιολογίες αποφεύγουν την άμεση συνεδρίαση του ΔΣ που ζητούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για να υπάρξει συγκεκριμένη τοποθέτηση και απόφαση για όσα εκτυλίσσονται στην ΠΙΝΔΟ και την ανάκληση της απόλυσης. Κατά τα άλλα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων προβάλλει παχιά λόγια και φιλολογικές διακηρύξεις πως ενδιαφέρεται τάχα για την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις συγκαλώντας σύσκεψη την Τετάρτη. Οχι βέβαια ότι είναι η πρώτη φορά. Ανάλογα δείγματα υποταγής στην ανταγωνιστικότητα - κερδοφορία του κεφαλαίου δίνονται και στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ όπου για τις πρόσφατες απολύσεις η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) «πρωτοπόρου» στην απεργοσπασία ζήτησε τα... κριτήρια με τα οποία αυτές θα γίνονται!

Στη δε μεταλλουργική βιομηχανία «Spider» όπου η απλήρωτη για μήνες δουλειά «σπάει κόκαλα» η διοίκηση του Σωματείου Μετάλλου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) από τη μια κηρύσσει λευκή απεργία και από την άλλη καλεί τους εργάτες να δουλέψουν για να βγει η παραγγελία του εργοδότη στις συγκεκριμένες ημερομηνίες και μετά να γίνει κινητοποίηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ