Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Φονικές πλημμύρες

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Εκτεταμένες πλημμύρες στην Ιβηρική χερσόνησο προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στην Ισπανία ενώ εκατοντάδες είναι αποκλεισμένοι τόσο στην Ισπανία όσο και στην Πορτογαλία.

Ενας οδηγός νταλίκας και ο επιβάτης του καθώς και ένας ακόμη οδηγός αυτοκινήτου σκοτώθηκαν όταν ορμητικά νερά προκάλεσαν τη μερική κατάρρευση της γέφυρας την οποία διέσχιζαν κοντά στη Θιουδάδ Ρεάλ στη νοτιοκεντρική Ισπανία. Στο μεταξύ, περίπου 125 άνθρωποι αποκλείσθηκαν σε χώρο κάμπινγκ στο Αλμπαθέτε, στη νοτιοανατολική Ισπανία.

Στη γειτονική Πορτογαλία, οι αρχές προετοιμάζονται για την επιχείρηση διάσωσης σχεδόν 150 ανθρώπων, που βρίσκονται σε κάμπινγκ ο χώρος του οποίου κατακλύσθηκε από τον ποταμό Ζεβόρα, στην ανατολική περιφέρεια Πορταλέγκρε. Το έργο της διάσωσης είναι δύσκολο καθώς οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει το κλείσιμο ή τη μείωση της κυκλοφορίας σε 40 κεντρικές και εθνικές οδούς στα κεντρικά της χώρας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας (ANPC).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ