Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Στα μέσα Απρίλη οι συνομιλίες για το Μαβί Μαρμαρά

ΑΓΚΥΡΑ.--

Στις 12 Απρίλη αναμένεται να ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, αναφορικά με την επίθεση του ισραηλινού στρατού στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά, το 2010, που συμμετείχε στο «στολίσκο για τη Γάζα». Την ημερομηνία ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η ισραηλινή αποστολή θα φτάσει στην Τουρκία, μετά και τη συγνώμη του Τελ Αβίβ, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα. Η περίοδος που επιλέχθηκε για την ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ θεωρείται συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα όσον αφορά στα ενεργειακά σχέδια.

Το Ισραήλ περιμένει από την Τουρκία να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον των στρατιωτικών αξιωματούχων του, ωστόσο ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων δηλώνει ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, η Τουρκία συνεχίζει να παρουσιάζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για το κεφάλαιο, ξεπερνώντας κατά 2,2% τους ρυθμούς της Ευρωζώνης παρά την καπιταλιστική οικονομική κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ