Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με ΗΠΑ για τις ΜΚΟ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον σχετικά με τους ελέγχους των λεγόμενων «Μη κυβερνητικών Οργανώσεων» (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, από τις τοπικές αρχές.

«Θεωρούμε κατάφωρη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μας τη δήλωση της εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Βικτόρια Νούλαντ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση, ορισμένων ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, μέσω μεσαζόντων, που βρίσκονται τρίτες χώρες, παρακάμπτοντας το ρωσικό δίκαιο», - δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς και πρόσθεσε:

«Στην πραγματικότητα, πρόκειται για άμεση υποκίνηση των γνωστών μη κυβερνητικών και κοινωνικών δομών σε παραβίαση της νομοθεσίας, που αφορά τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ο Α. Λουκασέβιτς χαρακτήρισε την αμερικανική στάση ως «κυνική και προκλητική», ενώ παρατήρησε πως οι ΗΠΑ επιδιώκουν να χαρακτηρίσουν το νομικό έλεγχο που ασκούν οι ρωσικές αρχές σ' αυτές τις οργανώσεις ως «κυνήγι μαγισσών». Ο λόγος, όπως είπε, βρίσκεται στο γεγονός ότι οι ρωσικές αρχές έχουν λάβει μέτρα «για την απαγόρευση της χρηματοδότησης των πολιτικών δραστηριοτήτων από το εξωτερικό», κάτι στο οποίο επιδίδονταν οι ΗΠΑ το προηγούμενο διάστημα, με στόχο να ασκήσουν επιρροή στις πολιτικές εξελίξεις στη Ρωσία.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ