Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απάντηση στη διαδικτυακή φασιστική προπαγάνδα

Οι εκπαιδευτικοί που δεν αναπαράγουν την ανιστόρητη προπαγάνδα και το ρατσιστικό δηλητήριο έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της προπαγάνδας φασιστικών κυκλωμάτων που, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, εκτοξεύουν συκοφαντικές επιθέσεις σε καθηγητές. «Οι καθηγητές δεν τρομοκρατούνται από επιθέσεις πατριδοκάπηλων και δεν πρόκειται να αφήσουν τη διδασκαλία της Ιστορίας να γίνει κατήχηση από τα θρασύδειλα εκείνα υποκείμενα που δηλώνουν "παιδιά των νικητών" κι εννοούν τους κάθε λογής δοσίλογους και πουλημένους», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά, με αφορμή διάφορες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Ανάμεσα στη φασιστική χυδαιολογία διαφόρων ιστοσελίδων διαβάζει κανείς για «μαρξιστική πανούκλα των προοδευτικών καθηγητάκηδων», για «αντεθνικά δηλητήρια της εκπαίδευσης», ότι «η αντεθνική προπαγάνδα των αποβλήτων της στέπας δεν έχει πια θέση στα ελληνικά σχολεία» κ.ά. Η προπαγάνδα αυτή «εκπορεύεται από το χώρο συγκεκριμένων φασιστικών ομάδων, όπως η Χρυσή Αυγή», σημειώνει η ΕΛΜΕ. «Σύμφωνα με την τελευταία μόδα τους επιτάσσουν κάποιους μαθητές, που ολοφάνερα αγνοούν την Ιστορία, να φωτογραφίζονται με την ελληνική σημαία, ωσάν να πρόκειται για λάφυρο, με ενδυμασία που παραπέμπει σε κυνήγι ή σε πόλεμο. Τις φωτογραφίες αναρτούν στο διαδίκτυο κι αυτό προβάλλεται σαν "εθνικό φρόνημα της μαθητιώσας νεολαίας". Ο εφοδιασμός μαθητών με μια σημαία "διά πάσαν χρήσιν" αποτελεί γενικότερη τακτική, ώστε προκαλώντας διάφορα επεισόδια μέσα στα σχολεία να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους για "ανθέλληνες καθηγητές που ενοχλούνται από τη σημαία"!», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «αληθινή ανδρεία ήταν και είναι να πολεμάμε τους ισχυρούς - να υπερασπιζόμαστε τους αδύνατους. Ειδικότερα για τη Χρυσή Αυγή, που θεωρεί "εθνικό" της καθήκον να κυνηγάει και να χτυπάει μέχρι θανάτου τον κάθε φτωχό μετανάστη, εμείς οι καθηγητές του Πειραιά θα θέλαμε απλά να επισημάνουμε την τελευταία από τις "αντισυστημικές" θέσεις της: την προκλητική πρότασή της για ενίσχυση των "ταλαίπωρων" εφοπλιστών...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σερίφηδες» στην υπηρεσία του συστήματος (2023-08-30 00:00:00.0)
Καταγγέλλει αυθαιρεσίες της διοίκησης (2009-02-20 00:00:00.0)
Να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία (1998-07-03 00:00:00.0)
Δυσπιστία προς την ηγεσία της ΟΛΜΕ (1997-09-04 00:00:00.0)
Μαζί θα δώσουμε τη μάχη (1997-02-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ