Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Δυσπιστία προς την ηγεσία της ΟΛΜΕ

Δεν επικυρώθηκε από την ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ η πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ για μια 24ωρη απεργία

Η ανάγκη να ακυρωθούν στην πράξη τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση μέσα από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, τονίστηκε χτες στην ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ, που δεν επικύρωσε τελικά την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία σήμερα. Η ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση σήμερα 3ωρης στάσης εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των καθηγητών στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της χώρας. Το επόμενο διάστημα θα είναι για τους καθηγητές χρόνος ενημέρωσης μαθητών και γονιών, για τα νέα μέτρα, ενώ τις επόμενες μέρες πρόκειται να διοργανωθούν κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Η εισήγηση που ψήφισε τελικά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ δε στάθηκε ικανή να συσπειρώσει τον κλάδο, ο οποίος - όπως φάνηκε από τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ - και αντιδρά στο σύνολο των αντιδραστικών ρυθμίσεων και αγωνιστικές διαθέσεις φαίνεται να έχει. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ έγινε λόγος για πρωτοβουλίες που παίρνουν οι ΕΛΜΕ της χώρας σε τοπικό επίπεδο για την ενημέρωση και τη συσπείρωση του κόσμου ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Π. Γιαννακόπουλος,τόνισε ότι υπήρξε δυσπιστία του κλάδου προς την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ και γι' αυτό η γενική συνέλευση της Ενωσης δεν εμπιστεύτηκε στην πλειοψηφία να καθοδηγήσει έναν αγώνα πανελλαδικά. Αντίθετα, τόνισε, έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στο ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ που αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας στις 12 Σεπτέμβρη και γενική συνέλευση μέσα στο Σεπτέμβρη, με συλλαλητήριο μαζί με τους άλλους φορείς της πόλης που συγκροτούν το μέτωπο παιδείας. Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Πειραιά προγραμματίζει ενημερωτικές συσκέψεις με γονείς και εξορμήσεις στα σχολεία και χώρους δουλιάς.

Ο Σπύρος Τσιριμιάγκος,πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, μετέφερε την απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ, η οποία ήταν και η πρόταση που κατέβασε η ΔΕΕ, δηλαδή δύο 24ωρες απεργίες, η μία για σήμερα και η άλλη για τις 12 του μήνα. "Αυτοί λένε 24ωρη και τάφος. Εμείς λέμε 24ωρη και άνοιγμα στον κόσμο για να εκφραστεί ο ίδιος ο κόσμος για τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα Αρσένη θα τα κάνει κομμάτια και θρύψαλα το νέο εκπαιδευτικό κύμα που θα σηκωθεί από τους καθηγητές, δασκάλους, μαθητές, γονείς και όλο το λαό", τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ