Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απολύσεις τεχνικών στο ΣΚΑΪ

Με στόχο τη διάλυση "εν τη γενέσει" του επιχειρησιακού σωματείου τεχνικών, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, εφοπλιστής Αλαφούζος, προχώρησε αιφνιδιαστικά και παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία, στην απόλυση 18 τεχνικών στο χώρο, απ' τους οποίους οι 7 είναι ιδρυτικά μέλη του νεοσυσταθέντος σωματείου!

Οι προσπάθειες των εργαζομένων για την απόκτηση συνδικαλιστικής έκφρασης έχουν αρχίσει απ' τον περασμένο Μάη και αντιμετωπίστηκαν με πιέσεις, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις, με "αιχμή" τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απολύσεις σε ορισμένους κοινοποιήθηκαν ενώ βρίσκονταν σε άδεια! Οταν επέστρεψαν και προσπάθησαν να πιάσουν δουλιά, η ιδιωτική αστυνομία ανέλαβε να τους "ενημερώσει" ότι τους απαγορεύεται να μπουν στο κτίριο, ακόμα και για να πάρουν τα προσωπικά τους είδη!

Σε όλους τους απολυμένους δεν έχει δοθεί καταγγελία της σύμβασής τους. Επίσης, καταγγέλλεται ότι η αποζημίωση που δόθηκε είναι μικρότερη της κανονικής, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί ο μισθός Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ