Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ
Πνέουν τα λοίσθια 30 επιχειρήσεις

Το ΥΠΕΧΩΔΕ αποκλείει την πρόσβαση που έχουν στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο, πριμοδοτώντας τις πολυεθνικές

Σε μαρασμό καταδικάζονται 20 πρατήρια υγρών καυσίμων και άλλες 10 επιχειρήσεις (φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια και αναψυκτήρια) που βρίσκονται στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και συγκεκριμένα από το 7ο χιλιόμετρο (κόμβος Μεταμόρφωσης) μέχρι το 85ο χιλιόμετρο (κόμβος Θηβών).

Τα καταστήματα αυτά, με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, τις επόμενες μέρες θα χάσουν την πρόσβαση στον εθνικό αυτοκινητόδρομο και άρα την πελατεία τους και θα έχουν πρόσβαση μόνο από τον παράπλευρο της Εθνικής που έχει κατασκευαστεί. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να χάσουν τη δουλιά τους δεκάδες εργαζόμενοι, ενώ θα πριμοδοτηθούν οι τρεις Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), που θα εκμεταλλεύονται αποκλειστικά το τμήμα αυτό της Εθνικής οδού και οι οποίοι ανήκουν σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες πετρελαιοειδών και εστιατορίων, καθώς και σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, που πληρώνουν στο δημόσιο εξευτελιστικά ενοίκια λίγων εκατοντάδων χιλιάδων δραχμών το μήνα.

Στο βαθμό μάλιστα που η Εθνική οδός Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι (ο γνωστός και ως ΠΑΘΕ) μετατρέπεται σε κλειστό αυτοκινητόδρομο και ολοκληρώνεται η κατασκευή του παράπλευρου δικτύου, δεκάδες ακόμη επαγγελματίες θα χάνουν τη δουλιά τους, η οποία θα διοχετευτεί στα 22 συνολικά ΣΕΑ που θα λειτουργήσουν σ' αυτόν.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να προχωρήσει στον αποκλεισμό της πρόσβασης των επιχειρήσεων αυτών στην Εθνική οδό επικαλείται το άρθρο 2 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με το οποίο ο αυτοκινητόδρομος είναι: "Οδός ειδικής μελέτης και κατασκευής για την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, η οποία δεν εξυπηρετεί συνορεύουσες με αυτήν ιδιοκτησίες". Μάλιστα το ΥΠΕΧΩΔΕ επισείει στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που ήδη λειτουργούν στον εθνικό αυτοκινητόδρομο αυστηρές ποινές και πρόστιμα επικαλούμενο το άρθρο 29 του ΚΟΚ, ο οποίος απαγορεύει τη δημιουργία πρόσβασης προς και από τους αυτοκινητοδρόμους, ενώ προβλέπει την τιμωρία των παραβατών με φυλάκιση που φτάνει τους 12 μήνες και με χρηματική ποινή.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Χρ. Βερελή, ξεκινάει τον αποκλεισμό των προσβάσεων των 30 καταστημάτων, αλλά και την αφαίρεση των πινακίδων που έχουν σχέση με τη λειτουργία των παρόδιων αυτών εγκαταστάσεων, αφού προηγούμενα τους είχε αποστείλει τελεσίγραφο το οποίο έληξε τον περασμένο Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ