Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προτείνει προγράμματα ελεημοσύνης για τους ανέργους

Παρέμβαση των εκλεγμένων του ΚΚΕ

Σε ωμή εκμετάλλευση του δράματος εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων του Λεκανοπεδίου, προχώρησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, ο οποίος σε συζήτηση προχτές στο περιφερειακό συμβούλιο για την ανεργία, επιχείρησε να εμφανίσει ως «λύση» πρωτοβουλίες που από τη μία μοιράζουν χρήματα στο κεφάλαιο και από την άλλη δίνουν ένα κομμάτι ψωμί για περιορισμένο χρονικό διάστημα στους «αθλίους», καταστρατηγώντας εργασιακά δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτών των δήθεν λύσεων, που συνιστούν πολιτική επιλογή εντός της ΕΕ ώστε να μη λάβει εκρηκτικές και δυσάρεστες για το σύστημα διαστάσεις η ανεργία και η φτώχεια, ο Γ. Σγουρός, υπερασπιστής και τιμητής της παραπάνω λογικής, πρότεινε τη διάθεση από την Περιφέρεια 10 εκατ. ευρώ για τη «στήριξη» ανέργων της περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα, πρότεινε την επιδότηση προσλήψεων 1.500 ανέργων έως 29 ετών. Οι δικαιούχοι θα είναι επιχειρήσεις της Αττικής, οι οποίες θα πρέπει να διατηρήσουν τον εργαζόμενο μετά το πέρας του έτους για τουλάχιστον 3 μήνες.

Στο ίδιο πνεύμα, της διαχείρισης της υπάρχουσας τραγικής κατάστασης κινήθηκαν, με διαφοροποιήσεις, οι τοποθετήσεις των υπολοίπων παρατάξεων.

Σχολιάζοντας χαρακτηριστικά τα όσα ειπώθηκαν στο προχθεσινό συμβούλιο, η Αλ. Μπαλού από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογράμμισε: «Οση ελεημοσύνη κι αν δώσετε, δεν υπάρχουν τρεις δρόμοι». Οπως συμπλήρωσε, ο ένας είναι ο δρόμος του καπιταλισμού και ο άλλος του σοσιαλισμού, όπου την ανάπτυξη και την οικονομία θα την καθορίζει αυτός που παράγει τον πλούτο, ο εργάτης».

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ

Εκ μέρους των εκλεγμένων συμβούλων του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Δ. Κυπραίος υπογράμμισε:

«Σήμερα την ίδια ώρα που μεγαλώνει η ανεργία, όπου η λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες της, προωθούνται από την κυβέρνηση, τους βιομήχανους, με νόμους που ψηφίζονται σε ΕΕ και που εξειδικεύονται στη χώρα, αλλά και σε άλλες ταυτόχρονα χώρες, διάφορα μέτρα - πολιτικές που ανακυκλώνουν την ανεργία, προωθώντας διάφορα προγράμματα κατάρτισης, μαθητείας, διά βίου μάθησης, προγράμματα στήριξης, όπως είναι των ανέργων, σε δήμους και περιφέρειες, με 5μηνη εργασία, χωρίς ασφάλιση και πολλές φορές χωρίς να πληρώνονται. Σ' αυτό το σχεδιασμό έχουν ενταχθεί ορισμένες επιχειρήσεις, ΜΚΟ, η Εκκλησία, δήμοι. Ολοι μαζί ξεκοκαλίζουν διάφορα οικονομικά προγράμματα, κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ, ακόμη και χρήματα των εργαζομένων που είναι τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων, χρήματα που εξασφαλίζονται από τη φορολογία, τα χαράτσια κλπ.

Ολα τα παραπάνω λειτουργούν και είναι σε όφελος του κεφαλαίου, των επιχειρήσεων, οι οποίες σε περίοδο οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης θέλουν να μειώσουν το κόστος, να αυξήσουν την κερδοφορία τους και λιγότερο τους απασχολεί αν θα αυξηθεί ή θα μειωθεί η ανεργία. Το ενδιαφέρον που δείχνουν σήμερα πολιτικές δυνάμεις, εργοδοσία και άλλοι μηχανισμοί, σχετίζεται με το γεγονός ότι φοβούνται έκρηξη της ανεργίας, γι' αυτό και προσπαθούν να εκτονώσουν την όποια δυσαρέσκεια μοιράζοντας τις θέσεις εργασίας σε περισσότερες και μειώνοντας την τιμή της εργατικής δύναμης.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" προειδοποιεί τα λαϊκά στρώματα, τους ανέργους, να μην τσιμπάνε στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα όσων σήμερα μας καλούν να στηρίξουμε έναν πιο ανθρώπινο καπιταλισμό. Δηλαδή, μια άλλη μορφή διαχείρισης της φτώχειας, όπου μαζί εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαία θα περιμένουν από την ανάπτυξη που τάχατες θα έρθει από τον υγιή ανταγωνισμό, την ανάπτυξη τύπου Ομπάμα, Ολάντ, Αργεντινής και άλλων διαχειριστικών λύσεων».

Ο εκλεγμένος του ΚΚΕ κατέληξε ότι θα πρέπει να δυναμώσει η πάλη, ο αγώνας, αλλά και η κοινωνική συμμαχία για: Δουλειά με δικαιώματα. Μέτρα διαβίωσης των ανέργων. Οργάνωση της πάλης για την αποτροπή απολύσεων και κλεισίματος επιχειρήσεων. Οργάνωση της αντίστασης ώστε να μην υποβαθμιστούν ή κλείσουν τομείς και υπηρεσίες σε δήμους, περιφέρειες, Υγεία, Παιδεία κλπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνοι τους και όλοι μας με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τα οποία στηρίζει το ΚΚΕ (2023-09-29 00:00:00.0)
«Χέρι» και στα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας! (2015-03-27 00:00:00.0)
Εγκρίθηκαν προτάσεις τους υπέρ λαϊκών οικογενειών στο Πέραμα (2014-06-25 00:00:00.0)
Δυο πολιτικές συγκρούονται και στην Περιφέρεια (2014-05-17 00:00:00.0)
Μοιράζουν φτώχεια στους ανέργους, επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις (2014-03-29 00:00:00.0)
Επανέφεραν προτάσεις ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών (2014-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ