Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Κινητοποιήσεις για δεδουλευμένα και ανάπτυξη δομών

Την επόμενη βδομάδα η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν, καθώς για μήνες είναι απλήρωτοι και οι δομές κινδυνεύουν να κλείσουν:

«Μην επαναπαύεστε. Οσες από τις δομές Ειδικής Αγωγής και πρόνοιας είναι ακόμα ανοικτές, λειτουργούν με προγράμματα του ΕΣΠΑ που σε λίγο τελειώνουν, ενώ οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί δραματικά και το μέλλον των περισσότερων φορέων είναι αβέβαιο.

Συνάδελφοί μας παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, όπως στο Χατζηπατέρειο - ΚΑΣΠ, στην ΠΕΓΚΑΠ, στην ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ, κ.α. Στο Χατζηπατέρειο - ΚΑΣΠ οι συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι διανύουν τον 7ο μήνα απλήρωτοι. Η ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και σε άλλους φορείς.

Δηλώνουμε την ετοιμότητα να κλιμακώσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας. Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.

Χρειαζόμαστε ενιαίο αγώνα, για να αντιμετωπίσουμε τα ακόμα πιο δύσκολα που έρχονται, που δε θα περιορίζεται μόνο στο να μη χάσουμε ό,τι απέμεινε, αλλά θα διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Θα ανοίγει το δρόμο για μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες».

Κινητοποίηση στις 19 Απρίλη

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή 19 Απρίλη διοργανώνεται στο υπουργείο Παιδείας μεγάλη κινητοποίηση από τους εκπαιδευτικούς (σχετική απόφαση έχει το ΔΣ της ΔΟΕ) για την τραγική κατάσταση στην Ειδική Αγωγή.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί στην κινητοποίηση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «ανάπηροι μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα όπως - όπως χωρίς τα αναγκαία υλικά, βιβλία, ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και χωρίς υποστηρικτικές υπηρεσίες. Το υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια των κατευθύνσεων ΕΕ, ΟΟΣΑ, των επιταγών του κεφαλαίου και της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, μετά την ψήφιση του Ν. 4115/2013 και του επίμαχου άρθρου 39, δίνει το τελικό χτύπημα στη Δημόσια Ειδική Αγωγή (ΕΑ). Με το ΕΣΠΑ με τίτλο "Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης", αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου που δεν είναι άλλες από την πλήρη αποδιάρθρωση του συνόλου της Ειδικής Αγωγής, μέσα από την "ένταξη όπως - όπως" στα κοινά σχολεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ