Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Στην πρώτη γραμμή του αγώνα

Σκληρή κριτική στον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας αναφορικά με την επιμονή του να απαγορευτούν οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, ασκεί ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «για μια ακόμη φορά, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, ως συνήγορος και υπερασπιστής της καταστροφικής για τους μικρούς εμπόρους, πολιτικής, με δελτίο τύπου, αναρτημένου στον δικτυακό ιστότοπό του, ζητάει από την κυβέρνηση, μέτρα όχι βέβαια για τη στήριξη του αυτοαπασχολούμενου μικρέμπορα, αλλά μέτρα πάταξης των όποιων οργανωμένων αντιδράσεων στη βάρβαρη και καταστροφική πολιτική».

Ο Σύλλογος προσθέτει ότι, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι διοικούντες τον ΕΣΑ, «η αναδουλειά στα μικρομάγαζα δεν προέρχεται από τις διαδηλώσεις, που σποραδικά γίνονται στο κέντρο της Αθήνας και προκαλούνται από την ανάγκη προστασίας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων», αλλά οφείλεται «στην πλήρη αφαίμαξη του εισοδήματος εργαζόμενων και συνταξιούχων, στην απλήρωτη εργασία χιλιάδων εργαζομένων, στις εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους χωρίς κανένα εισόδημα, σαν αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που η διοίκηση του ΕΣΑ ασπάζεται και ποικιλοτρόπως προωθεί στο κοινωνικό στρώμα των μικρεμπόρων της πόλης μας».

Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων καλεί «τους μικρέμπορους να απομονώσουν παραπέρα τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας που δεν έχει καμία σχέση με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του. Παίζει το παιχνίδι των πολυκαταστημάτων σε αγαστή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή της Αθήνας». Επίσης, να «συμπορευτούν και να ενισχύσουν τον δικό τους Σύλλογο, τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων στο Δήμο Αθήνας. Το Σύλλογο που, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των αυτοαπασχολουμένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ