Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΟΒΕ
Οριακή βελτίωση... εκτιμήσεων

Ο δείκτης Οικονομικής Συγκυρίας

Μικρή βελτίωση στους οικονομικούς... δείκτες επιφύλαξε ο περασμένος Μάρτης, σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), επιβεβαιώνοντας ότι όσο εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, τόσο περισσότερο θα αισιοδοξούν, ορισμένα τουλάχιστον, τμήματα του κεφαλαίου. Ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος διαμορφώθηκε στις 88,1 μονάδες από 86,9 μονάδες τον Φλεβάρη του 2013 και έφτασε στο υψηλότερο σημείο του από τον Οκτώβρη του 2009.

Η μεταβολή αυτή προκύπτει από τη βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία και το Λιανικό Εμπόριο, σε αντίθεση με την επιδείνωση στις Υπηρεσίες και κυρίως στις Κατασκευές.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ: Στη Βιομηχανία, βελτιώνονται οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξη της παραγωγής. Στις Υπηρεσίες, οι εκτιμήσεις των επιχειρήσεων για την τρέχουσα δραστηριότητά τους παραμένουν δυσμενείς, όπως και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξη των πωλήσεων. Στο Λιανικό Εμπόριο, οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις επιδεινώνονται και είναι αρνητικές για τα αποθέματα, ωστόσο οι προβλέψεις για τις βραχυπρόθεσμες πωλήσεις κερδίζουν αισθητά έδαφος. Στις Κατασκευές, οι δυσμενείς προβλέψεις για το πρόγραμμα εργασιών των επιχειρήσεων εντείνονται σημαντικά. Στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, οι αρνητικές προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού εντείνονται ελαφρά. Δυσμενέστερες είναι και οι προβλέψεις για την εξέλιξη της ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ