Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΛΛΑ
Καταστροφές από χαλαζόπτωση

Το ΚΚΕ ζητά την αποζημίωση των αγροτών

Από τις καταστροφές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στην Πέλλα
Από τις καταστροφές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στην Πέλλα
Οι καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στην Πέλλα. Μετά τον πρόσφατο παγετό στις 17 Μάρτη, που προξένησε μεγάλες ζημιές στις πρώιμες ποικιλίες ροδακίνων, δαμάσκηνων και βερίκοκων, ήρθε το χαλάζι να αποτελειώσει ό,τι είχε απομείνει στις δενδροκαλλιέργειες ορισμένων χωριών της Πέλλας.

Η χαλαζόπτωση που έπληξε το νομό την Τετάρτη, ήταν πρωτοφανής σε μέγεθος και σφοδρότητα. Σε πολλά χωριά οι δρόμοι για αρκετή ώρα είχαν στρωθεί με χαλάζι.

Κύρια χτυπήθηκαν τα χωριά του κάμπου της Πέλλας, όπως ο Προφήτης Ηλίας, η Καλή, η Δάφνη, ο Αγιος Γεώργιος, τα Καλύβια, το Λιπαρό κλπ, όπου καλλιεργούνται κυρίως ροδάκινα και βερίκοκα, αλλά και η περιοχή της Εδεσσας (Σωτήρας κλπ) όπου καλλιεργούνται κυρίως κεράσια. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι και οι εκτιμήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όμως οι αγρότες ήδη μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή.

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε δενδροκαλλιέργειες από παγετό και έντονη χαλαζόπτωση σε χωριά της Πέλλας, κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Κωνσταντινίδης και Ελ. Γερασιμίδου.

Ρωτούν τον υπουργό «τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές που έγιναν στις αγροτικές καλλιέργειες και να εξασφαλιστεί, άμεσα, η ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των αγροτών στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν, από τον ΕΛΓΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ